Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ennyire nehéz lenne elhinni,...

Ennyire nehéz lenne elhinni, hogy van még 12-13-14 éves, aki ilyen mint Én?

Figyelt kérdés

Több kérdést tettem fel itt, persze a végén ott van, hogy: 13/L

És egyből jöttek a negatív válaszok, hogy biztosan nem vagyok 13, azok nem így írnak és a gondolkodásuk sem ennyire érett, mint az enyém. Pedig, dehogyis nem! 5-ös vagyok nyelvtanból (is).

Nem értem, komolyan, miért olyan nehéz elhinni? Gyakran 17-nek néztek. Ezzel nem dicsekedni akarok, sőt, nem jó ha valaki idősebbnek néz ki.

Képzeljétek, cigány vagyok! Ez az egyetlen dolog, amit ha tehetnék megváltoztatnék. Persze, nem tudom. Mégsem olyan a családom mint a többi mocskos, neveletlen, ápolatlan... és még ugye sorolhatnám!

Ami a legjobb, a beszédem, de még csak a külsőm SE hasonlít a cigányokéra, ezért ha megkérdezik, honnan származom, rávágom azt, hogy magyar. Hiszen Magyarországon vagyok, itt születtem, magyarul beszélek. Gyűlölöm a cigányságot! Igen! Régebben fel voltam lázadva a rasszisták ellen, de elég volt végig menni az utcán és látni a viselkedésüket. A másik, hogy engem is támadtak már meg, mert ugye magyarnak nézek ki és nem vagyok cigányos. (Hála Istennek)

De ezt csak mellékesen leírtam, nem ez a fő téma. Mi olyan nehéz elhinni, hogy vannak még normális 12-13 évesek?

2014. nov. 10. 16:23
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
Csatlakozom:) 13/L
2014. nov. 10. 17:20
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöööm! 💋 :)
2014. nov. 10. 17:22
 13/23 anonim ***** válasza:
Ráérsz még felnőni. Ne akarj felnőtt lenni. Menj játszani a barátnőiddel.
2014. nov. 10. 18:08
 14/23 anonim ***** válasza:
Engem diplomásnak néztek 11 éves koromban. Most 12 vagyok.
2014. nov. 10. 18:10
 15/23 anonim ***** válasza:

Egy vélemény sztereotípiákból való felépítése szűklátókörűségre vall. Legalábbis én így gondolom. Merthogy pontosan erről írtál. „Beskatulyázzák” ezt a korosztályt. És hogy miért? Mert ez a jellemző. Ez a korosztály nem érett: lassan elfelejt írni, önállóan gondolkodni, viszont annál hamarabb veszi fel a negatív felnőtt szerepét (...) és ezért részben a média a hibás. Te pedig vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt, úgymond. :)

Dettó ez a helyzet az etnikum-kérdésnél. Ha 10-ből 9 cigány rossz, kaparhat az a bizonyos tizedik, úgyis meg lesz bélyegezve a többiek miatt mindörökké.

Konklúzióként válaszolván a kérdésedre: igen ennyire nehéz, mert olyan ritka, mint a fehér holló.

Viszont teljesen lemosni magáról ezt a „bélyeget” - én úgy gondolom - soha nem lesz képes egy ilyen ember sem. Én sok cigánnyal dolgoztam, tanultam, buliztam együtt, de valamilyen szinten mindegyiknél látszott a származás. Jó és rossz értelemben egyaránt. Természetesen ettől még egyenértékűek az emberek. Különbözőek, de egyenértékűek.

Jó tudni, hogy van még olyan, mint Te. :)

2014. nov. 10. 18:23
 16/23 A kérdező kommentje:

#13: Nem akarok felnőni na szia.

#14: Nem semmi :D

#16: Köszönöm! :)

2014. nov. 10. 18:34
 17/23 A kérdező kommentje:
A köszönet a #15-nek ment, elnézést
2014. nov. 10. 18:35
 18/23 anonim ***** válasza:
Én is cigány vagyok és a legtöbbet én is utálom. Persze vannak normálisak csak ritka :-(
2014. nov. 10. 19:13
 19/23 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Nem is beszéled a lovárit? Csak kíváncsiságból kérdem. Természetesen, ha nem publikus, nem muszáj válaszolnod. :)
2014. nov. 10. 19:44
 20/23 A kérdező kommentje:
Nem beszélem. Spanyolt, angolt és icipicit - tényleg kicsit - olasz.:)
2014. nov. 10. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!