Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek miért süllyednek...

Szerintetek miért süllyednek az emberek ilyen mélypontra?

Figyelt kérdés

BB ÉVi már régi téma, tudom, igazából nem is néztem a műsort, csak róla hallottam , és felmerült bennem a kérdés, hogy mégis mivel magyarázható az, hogy emberek ennyire tönkremennek ? Miért ilyen gyenge valakinek az elméje ? Miért nem segítenek neki az emberek ? Miért van az, hogy még akik segítenek is, azok sem segítenek megfelelően ? Miért van az, hogy sokan nem is segítenek, csak szánalmasnak tartják, ennek mi értelme van ?

Nem csak BB Éva és hasonlók jelleméről árulkodik ez a magatartás, hanem a világéról is. Azt gondolom, hogy egy olyan világ, amely hagy másokat süllyedni, az önmaga is süllyedésben van.

Miért nem élünk egy olyan világot szerintetek, ahol az emberek felemelnek mindenkit maguk körül , nem érdekből vagy haszonból , hanem egyszerűen csak természetesen, mert ez az Univerzum alapköve, a fejlődés, a harmónia, az intelligencia.

Azokkal, akik naív meg hasonló jelzők jutnak eszébe, azt is tudatnám, hogy ennek egyáltalán semmi köze nincsen. Nem idealista vagyok és nem is élek rózsaszín felhőben ( életemben több feketét jártam meg, mint amennyi rózsaszínt ) , éppen azért, mert látom magam körül a nyomort, a gyengeséget, az irigységet, a rosszindulatot, ezért tűnödök el azon, hogy másoknak miért ez jön olyan természetesen, míg számomra épp az a természetes, hogy mindenből építsek, mindenből a jót hozzam ki, mindenkit felemeljek magam körül és minél rosszabb valami, annál inkább égjen bennem a tűz, hogy azon felül lehet kerekedni, mert a jónak az ereje mindig nagyobb bármilyen akadálynál.

Oké, tudom , hogy ez nem filozófiai témakör, de valóban tudni szeretném az emberek véleményét. Szeretném, ha elgondolkozna mindenki azon, hogy akármennyire is durva az élet, az ember csak még mélyebbre ássa a gödröt azzal, hogy keserűséggel áll hozza.

Nem csoda, hogy a boldogság akkora probléma lett manapság, mert ez egy olyan világ, amely saját magát fertőzi és szerintem ha mindenki önmagába nézne, akkor tudná nagyon jól, hogy mit kell ott javítani.

Köszönöm előre is a válaszokat !

2014. nov. 10. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Na, csak visszatértem, hogy válaszoljak neked. Én csak az első sorod első pár szavát olvastam el, és lőttelek is már ki. :D Szóval, amíg ilyeneket - szemetbe való műsorokat - nézel, addig ne csodálkozz, ha lesüllyednek az emberek. Amíg pedig van nézőjük addig ők is azt mutatják, ami nem tetszik számodra.
2014. nov. 10. 15:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyan nem tudom kiaz a BB Évi, de nekem az a véleményem, hogy a boldogság első alapköve, ha nem másoktól függünk. A világ mi vagyunk és nem a világ alakít bennünket, hanem mi azt. Ez szintén egy idealistának nevezhető elgondolás.

Másrészt, ha nem lenne a "rossz" és a "jó" állandó szembenállása, nem lenne fejlődés sem. Tehát lenne a nagy semmi, amiben aztán kivétel nélkül mindenki rosszul érezné magát.

Én annyit tanácsolnék, hogy ne foglalkozz másokkal és próbálj meg függetlenedni tőlük, amennyire csak lehet.

2014. nov. 10. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyszerű: sokak (én is) annyi problémával küzdünk, hogy már egyszerűen se kedvünk, se energiánk nem lenne másokkal foglalkozni.

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, tanuld meg, hogy senkire nem számíthatsz, mert mindenki a maga érdekeit tartja szem előtt!

2014. nov. 10. 15:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Kérdés az, hogy megérdemli e valaki a folyamatos segítséget? Elvégre ez is egyfajta szelekció, amit anno a természet elvégzett, a gyenge meghalt. Manapság meg mindenkit életben tartunk.

És a BB Évás esetre...megnyert egy showt, kapott pénzt, utána ő nem tudott mit kezdeni az életével, egy ideig segítették, támogatták, aztán elfordultak tőle. Egyszerűen vannak, akik nem képesek lábra állni.

Olyan ez, hogy vonszolhatsz valakit a földön napokig, hetekig, egy idő után belefáradsz, és vagy otthagyod, vagy te is mellé ülsz. Ha nem áll a saját lábára akkor ez lesz.

Nálunk tényleg megvan ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is felfogás, de értelmes ember nem fog így gondolkozni. Mindenkinek a maga életét, meg max a szeretteiét kell kézben tartani, és észrevenni az élet apró örömeit, vagy a saját szintünkből kihozni a maximumot, és akkor lehetünk boldogok. Ha mindenki a maga dolgával törődne, és célok elérésére törekedne, akkor már jobb lenne a világ.

2014. nov. 10. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!