Jogtalan vagy jogos a megsértődés?
Adott egy élelmiszer bolt bent 2 magyar eladó az egyik meg kérdezi a másiktól: roma volt...???
Majd ezt meghallva egy férfi meg kérdezi a nőt hogy miért romáz a másik eladó mondja hogy nem róla volt szó... a férfi pedig közli hogy nem fél hogy zárás után meg várja és hogy látszik a szemén hogy faj gyűlölő...!?
Nem illik kibeszélni a vevőket. Főleg úgy nem, hogy még ott is van. Meglehetősen nagy bunkóság volt az eladók részéről.
A férfi reakciója pedig meglehetősen primitív volt. Egy "férfi", aki egy nőt veréssel fenyeget. Szerintem az ilyen nem való emberek közé, teljesen mindegy, hogy milyen származású...
Ja cigányok, a roma az ő nyelvújításuk aminek kb semmi értelme, mert miért hívnám én őket egy másik nyelven cigánynak amikor magyarul beszélek.
Na mindegy, ez kb olyan mintha te bemész egy boltba Angliában s az eladók összesúgnak amikor épp kimész az ajtón, hogy "He ez magyar volt?". Igazából udvariatlan viselkedés, de nem sértődnél meg (én legalábbis nem).
Ha meglátok egy ázsiai embert az utcán én is elgondolkodok, hogy ő most kínai vagy vietnám, de nem mondom ki hangosan persze, az elég udvariatlan.
Csak azt az egyet nem vágom, hogy ezért most miért fajgyűlölő valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!