Mindenki a maga szerencséjének kovácsa?
Sok olyan emberrel találkoztam, akik egész végig csak panaszkodnak, hogy milyen rossz az életük, pl nincs/rossz a munkájuk és ez mindig más hibája. (érettségi és nyelvtudás nélkül)
Ők miért nem változtatnak rajta? Az internetes segédanyagokkal egész jól lehet tanulni pl angolul, különböző képzések is léteznek, amiket hasznosítva jobb munkahelyük is lehetne, mint a gyári munka, ahol állandóan a leépítéstől kell tartani.
És akkor elvárják, hogy sajnáld őket, elvégre ez nem az ő hibájuk... Ki tudják jelenteni, hogy minden lehetőséget megragadtak az életben, jó tanulók voltak és mindent megtettek, hogy boldoguljanak?
Van egy ismerősöm általánosból, aki felmentette magát németből és matekból, érettségije csak a tanárok könyörülete miatt lett meg, soha nem tanult komolyan, okj-ra nem akart menni, mert "elege van a tanulásból", semmit se tett, de állandóan a panaszkodását hallgatom (közel lakunk egymáshoz), hogy alig van olyan munka, amire jelentkezni tud és többet fizet mint a minimálbér.
Csak engem idegesít ez a hozzáállás?
Nekem mondjuk van érettségim,de engem nem idegesítenek,mivel én is folyton panaszkodom minden miatt,ezért megértem őket!:)
18/L
Mást hibáztatni mindig könnyebb. Hányszor hallottad már ezeket a mondatokat?
-azért mert a gyerekkorom így meg úgy...
-mert anyám így nevelt
-világ életemben rossz életem volt
-bunkó a főnök
-bunkók a lányok
Milliárdos lennék ha 500 Ftt kapnék egy-egy ilyen mondat után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!