Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki a maga szerencséjének...

Mindenki a maga szerencséjének kovácsa?

Figyelt kérdés

Sok olyan emberrel találkoztam, akik egész végig csak panaszkodnak, hogy milyen rossz az életük, pl nincs/rossz a munkájuk és ez mindig más hibája. (érettségi és nyelvtudás nélkül)

Ők miért nem változtatnak rajta? Az internetes segédanyagokkal egész jól lehet tanulni pl angolul, különböző képzések is léteznek, amiket hasznosítva jobb munkahelyük is lehetne, mint a gyári munka, ahol állandóan a leépítéstől kell tartani.

És akkor elvárják, hogy sajnáld őket, elvégre ez nem az ő hibájuk... Ki tudják jelenteni, hogy minden lehetőséget megragadtak az életben, jó tanulók voltak és mindent megtettek, hogy boldoguljanak?

Van egy ismerősöm általánosból, aki felmentette magát németből és matekból, érettségije csak a tanárok könyörülete miatt lett meg, soha nem tanult komolyan, okj-ra nem akart menni, mert "elege van a tanulásból", semmit se tett, de állandóan a panaszkodását hallgatom (közel lakunk egymáshoz), hogy alig van olyan munka, amire jelentkezni tud és többet fizet mint a minimálbér.

Csak engem idegesít ez a hozzáállás?

2014. nov. 1. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem mondjuk van érettségim,de engem nem idegesítenek,mivel én is folyton panaszkodom minden miatt,ezért megértem őket!:)

18/L

2014. nov. 1. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
És miért vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak másoknál, anélkül, hogy belelátnának a másik életébe???
2014. nov. 1. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Mást hibáztatni mindig könnyebb. Hányszor hallottad már ezeket a mondatokat?

-azért mert a gyerekkorom így meg úgy...

-mert anyám így nevelt

-világ életemben rossz életem volt

-bunkó a főnök

-bunkók a lányok

Milliárdos lennék ha 500 Ftt kapnék egy-egy ilyen mondat után.

2014. nov. 1. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki a maga szerencséjénak a kovácsa, de a körülményeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. És azt sem, hogy ki milyen képességekkel rendelkezik. Sanjos nem lehet mindenkiből orvos, közgazdász, meg ügyvéd. Azok az emberek, akiknek csak az "alja" munka jut, úgy érzik, nagy a szakadék, szinte behozhatatlan. Nem tudott leérettségizni, mert nem volt hozzá elég intelligens, bekerült egy munkahelyre, ahol hiába dolgozik szorgalmasan, nem fog előrébb lépni, mert arra ott vannak a magasabb végezttséggel rendelkezők. Ha külföldre megy, ugyenez a helyzet, csak még beilleszkedni sem tud igazán, ellenben jóval többet keres.
2014. nov. 1. 20:22
 5/5 anonim válasza:
Egyetertek az elozovel, van aki barmit is tesz nem tud elorebb jutni.
2014. nov. 2. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!