Most akkor meghalunk és kész vége? Megyszületünk élünk X évet és eltűnünk a Földröl?
Ezen rágodom már napok óta!
Most ittvagyok , családdal , barátokkal !
X év mulva egyszerűen vége és sosem letezünk tovább?
olvasd el a vörös oroszlánt,és megnyugszol! :)
én ott értettem meg. azóta nyugodt vagyok a halál felől. ..
"ebben az életedben alakítod a következő életed karmáját"
Ez úgy hülyeség ahogy van. Kb. olyan, mint van mennyország és pokol. Ezek csak kitalációk, hogy rend legyen a világban és széppé tegyük az életet. A valóságot senki nem ismeri, ezért ilyenekkel nyugtatják magukat az emberek.
Látom, itt sokan hisznek a reinkarnációban.
Én keresztény vagyok, így nem félek a haláltól, csak attól, hogy addig nem lesz időm úgy élni, ahogy szeretnék.
14
attól,hogy te nem éred fel ésszel,még így van!
Igazából ha meghalsz és megszűnik létezni minden számodra, akkor nem tök mindegy? Úgysem fogod akkor már tudni, hogy egyszer léteztél és most nem létezel...
Ha létezik reinkarnáció, akkor megint csak miért aggódnál? Meghalsz pihensz egyet és újjá születsz.
Ha pedig a keresztény hitvilágban élsz, akkor mennyországba vagy pokolba kerülsz, ezért megint csak felesleges aggódni.
Én személy szerint a reinkarnációban hiszek, de ez egy kicsit összetettebb témakör annál, hogy pár mondatban kifejtsem. Valaki írta fentebb a Vörös Oroszlánt... azt én is javaslom, hogy olvasd el. Jó kiindulópont.
Remélem nincs igaza a 8-nak, mert akkor aztán tényleg semmi értelme a döntéseinknek. De egyébként sincs. Nem számít. Úgy van, ahogy a kérdező írta. Hiába leszel akárki, összegyűjtöd a pénzt egy nagy házra, jó kocsira, családot alapítasz, aztán meghalsz. És szépen elfelejtenek. Hiába alkotsz nagyot, az emberek nem fognak rád úgy emlékezni, ahogy szeretnéd, nem fognak szeretni, max csodálják egy-két alkotásodat, de nem jelentesz igazából semmit.
Senkik vagyunk. És pont úgy fogsz meghalni, ahogy megszülettél. Reméld, hogy nem fognak örvendezni a sírodnál.
Mondjuk ha már úgyis minden mindegy, ha gondolod, megpróbálhatsz úgy élni, hogy legalább élvezd egy kicsit ezt a hullámvasutat.
19-nek a 8-astól!
Ha a dolgok anyagi oldalát nézzük, igazad van!
De állítólag nem az a lényeg életünk során, hogy mennyi vagyont, házat, pénzt stb. tudtunk itt életünk során összehozni, a halál után ez már valóban teljesen mindegy.
Akik hisznek a reinkarnációban, azt mondják:
az a lényeg, hogy életünk során milyen jellemet, szeretet/gyűlöletet, jóságot, erkölcsös/erköltelen stb. stb. tulajdonságokat gyüjtöttünk össze, mert ezek a lélekben összegződnek. És a lélek örök, tehát a következő életünk milyenségét, minőségét fogják ezek az összegyűjtött, és magunkkal vitt jellemzők meghatározni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!