Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális ha egy gyerek 9...

Normális ha egy gyerek 9 évesen hisz a Jézuskában meg a húsvéti nyusziban? Kb hány éves kortól kellene tudnia egy gyereknek hogy ezek nem léteznek?

Figyelt kérdés

2014. okt. 19. 13:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
szerintem normális, de biztos hogy a barátai már rég felvilágosították, de ő még mindig akar hinni benne. addig jó amíg hiszünk ezekben a dolgokban.
2014. nov. 6. 06:05
 12/17 anonim ***** válasza:
a gyerek lelkének jó ha hisz ezekben a dolgokban.Ha már nem hisznek a Jézuskában, vagy a nyúsziban, akkor az űnnep varázsa megszűnik. Ezért fontos hogy minnél tovább hagyjuk nekik ebben a hitben lenni.
2014. nov. 6. 08:23
 13/17 anonim ***** válasza:

Az nem normális hogy ilyenekkel etetnek minket. Én amióta tudtam hogy ,,van'' télapó meg húsvéti nyúl nem hiszek benne... és örülök hogy a bátyám időben felvilágosított. Emlékszem hogy minden dec. 6-án kommandósat játszottunk a tesómmal. Nálunk ez inkább....egy poén. Én mint gyerek elmondom, hogy nincs szükségünk (és nem is volt soha) ilyen hülyeségekre, mindigis jobban értékeltem volna ha elmondják hogy ez a szeretet ünnepe... amikor összeül a család... és mindenki ad ajándékot a másiknak.... hogy örömöt okozzanak egymásnak. Jobban örültem volna, mert akkor én is készítettem volna ajándékot.. akkor is ha az csak egy rajz lett volna. NINCS szükségünk se mikulásra se húsvétinyúlra... stb. A húsvétnak amúgy sincs semmi köze a nyulakhoz.

12/l

2014. nov. 30. 12:17
 14/17 A kérdező kommentje:
Ezzel én is pontosan így vagyok előző válaszoló
2014. nov. 30. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
uristen...ritka primitív vagy utolsó válaszoló (12/l-os válaszoló)
2014. dec. 1. 20:53
 16/17 A kérdező kommentje:
Miért lenne az? Ezek csak nem létező dolgok
2014. dec. 2. 18:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Addig higgye amíg tudja. Ezzel legalább tovább él abban a kellemes zsibbadtságban. A gyermekkor vége akkor kezdődik mikor már nem hisz ezekben. A többit majd az osztálytársai megoldják akarva, akaratlanul. Én is így tudtam meg (3 éve), de attól még eljátszom hogy hiszek, mindig meglepődöm hogy hogyan teszik úgy oda az ajándékokat hogy nem veszek észre semmit :D de ez szerintem kell is a sajátos fantáziája kialakulásában (szerintem minden egy sablonból indul, az más hogy kis vagy nagy mértékben). 12/f
2017. aug. 11. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!