Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kikből lesz hajléktalan?

Kikből lesz hajléktalan?

Figyelt kérdés

A következőn gondolkoztam ma délután.

Vajon csak azok kerülhetnek az utcára, akik isznak, drogoznak, szerencsejátékoznak, egyszóval saját maguk tehetnek róla?

Vagy vannak olyan emberek, akiknek diplomájuk van, nem isznak, nem drogoznak, mégis az utcára kerülnek, mert így hozta az élet?

Tudtok erről valamit? Mindenki, aki az utcán van, tehet róla?

Köszönöm!

2014. okt. 15. 20:33
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Valamennyiben biztos tehet róla, hogy oda került ..

Én az ilyenekben azt nem szeretem, hogy meg sem próbálnak tenni ez ellen..

Egy szakképzett ember diplomával szerintem mindig tud kezdeni valamihez ilyen helyzetben, csak meg kell próbálnia, de legtöbb esetben az ilyenek feladják mielőtt elkezdenék.

2014. okt. 15. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy gondolom, tehet róla, de nem ő a leginkább felelős, hanem a szülei, a tanítója és a körülmények. Mert van, hogy nem is buta, nem is lusta, de pl. képtelen alkalmazkodni és ezért nem tud senkit elviselni maga körül. Akinek azért van egy kis sütnivalója és tud alkalmazkodni, az megtalálja a módját, hogy fedél legyen a feje fölött.
2014. okt. 15. 20:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Azért gondolkoztam el ezen, mert akárhányszor látok egy hajléktalant, mindig olyan furcsa érzésem van, mert nem tudom, hogy sajnáljam-e, vagy nem.

Igen, én is ezt veszem észre, hogy az akaraterejük olyan gyenge, hogy nem tudják letenni az italt, a cigit, vagy bármi mást; így ha ez jut eszembe, akkor már nem is annyira sajnálom őket.

2014. okt. 15. 20:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Néhány főbb ok:

- válás,

- nem fizetett asszony- és vagy gyerektartás )menekülés a törvény elől),

- összeveszés a szülőkkel,

- árvaházból is kerülnek egyből az utcára,

- vannak, akik nem bírják az albérletet,

- adósságok miatt,

- vannak, akik ezt választják,

- amit mondtál, ital, drog, szerencsejáték, ám ezeket részben betegségként is lehet kezelni,

- valamilyen kényszerítő erő hatására, pl. valakit egyszer elvisznek valahova dolgozni és kidobják, majd bekerül és bűnszervezetbe és kényszerítik, hogy az utcán éljen és kéregessen, stb.

2014. okt. 15. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Tehet róla, de biztos nem ugyanazokkal a feltételekkel indul neki az életnek, mint egy átlag ember, így vannak családi, társadalmi okai is. Most nem az anyagiakra gondolok, hanem, hogy milyen légkörben nevelkedik, és milyen képességeket szerez, tud megtanulni, vagy csak a túlélésre marad energiája már kicsi gyerekként. Szerintem az összes hajléktalan embernek van valamilyen pszichiátriai betegsége, a szenvedélyek mellett.
2014. okt. 15. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Biztos változó ez is, van aki alapból olyan környezetben nevelkedik. De minden ember között vannak gyengébb jelleműek, akik nem tudnak alkalmazkodni a hirtelen változáshoz, pl munkahely elvesztése, és elindulnak le a lejtőn, aztán onnan nem nagyon van visszaút.
2014. okt. 15. 21:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem simán lehet nem a te hibádból hajléktalan lenni. Gondoljatok bele pl.Meghal a feleséged és ezt te nem tudod feldolgozni. Nem jársz be dolgozni, vagy elkezdesz emiatt inni kirúgnak ennyi nem fizeted a számlákat pár hónap és hajléktalan is vagy és ez csak egy példa. Nem értem miért utálják sokan a hajléktalanokat? Ha te már büdös vagy, vagy alkoholista, drogos, akkor már nem érdemled meg az együtt érzést akkor dögölj meg az utcán?
2014. okt. 16. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk a felhozott példa az pont rossz, mert az a te hibád hogy nem tudod feldolgozni, nem kéred barátok, szakember segítségét. Csúnya szóval élve az élet megy tovább.

"Ha te már büdös vagy, vagy alkoholista, drogos, akkor már nem érdemled meg az együtt érzést akkor dögölj meg az utcán?"

Fordítsunk a kérdésen, miért kellene együtt éreznem valakivel, akinek a piára, drogra van pénze, a saját életét teszi tönkre. Nem tudok sajnálni olyan embert, aki magától került oda ahova. Azt meg kifejezetten elítélem ha a saját családját is tönkreteszi. Én alkesz apa mellett nőttem fel, de senkinem nem kívánom az ilyet. És ez teljes mértékben az ő döntésük, ő hibájuk, ő gyengeségük...csak mást büntetnek vele.

Voltam már ételt osztani hajléktalanoknak, szép dolog, de ki merem állítani hogy nem mindegyikük érdemli meg. Mikor valaki már úgy jön oda hogy piás, a kaját amit csinálsz neki azt is kb csak kiborítja, meg otthagyja. Aztán azt hinnéd legalább megköszöni, de búcsúzóul csak annyit kérdez hogy "Esetleg még 500ft-al k tudnál segíteni?"...Hát menjen már a f..szomba az ilyen.

Meg persze, vannak akiket lehet sajnálni, de mikor azt látom hogy életerős emberek folyamatosan az iskolák, kollégiumok, boltok körül lebzselnek, és naponta rohamoznak, körbeállnak, hogy "kis aprót adjál már"....az ilyet hagy ne sajnáljam már.

Meg a másik kategória aki már annyira elveszti emberi mivoltát, hogy odasz..rik a villamos közepére, meg lehugyozza az üléseket. Vagy éppen az aluljáróban is csak letolja a gatyáját és maga alá szarik...könyörgöm, az állatok nem csinálnak ilyet.

Persze, van egy réteg, akiknek szarul jött ki a lépés az életben, elvesztettek mindent, és a legfőbb gond mindig az hogy nem tudták feldolgozni és nem tudták újra felépíteni az életüket. De a többség csak maga tehet róla hogy ott van ahol, és senki más, az ilyenekkel nincs miért együtt érezni.

2014. okt. 16. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
ha érdekel az ilyen téma, és szeretsz olvasni,ajánlnám a bmszki.hu-t. vannak jó kis tanulmányok,meg asszem mintha olyat is láttam volna, ami életútinterjúkat mutat be. az Utcák népében pedig inkább statisztikai adatok vannak,szerintem jó.
2014. nov. 16. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!