Tűz esetén kit mentenél ki, ha módodban állna, a saját, szeretett háziállatod, vagy egy idegen embert?
Aha. Hogy azért nem mentenétek meg az embert, mert rajtatok senki segített senki? :) de édes
Biztosan nagyon rossz lehetett. Elhiszem. Hálát adok az égnek, hogy velem nem történt ilyesmi. Vagyis.. de. 4 éven keresztül folyamatosan bántottak, minden nap sìrtam és nem segített senki. 6 éves voltam. Az iskolában ütöttek, vertek, a pocsolyába löktek.. tépték a hajam, kiközösítettek, ... . Aztán az utolsó 2 évben beszálltak a felsôbb évesek is. Csak az volt a bajuk, hogy jó tanuló voltam és próbáltam velük barátkozni. :)
Életemben egyszer bántottam valakit.. egy roma srácot, aki felnyomott a falra, hozzám nyomta a csípôjét.. lefogott, tapizott.. 10 éves voltam, hosszú nadrág+vastag pulcsi volt rajtam.. semmi kihívó. Hasba rúgtam és elszaladtam.
És mégis ez a véleményem. Nem mindenki ilyen. Sôt.. ha ott hagynám azt az ember meghalni, én sem lennék különb náluk.
Ti, akik azt mondjátok, azért nem mentenétek meg az embert, mert titeket sem mentettek meg, ugyanolyanok vagytok, mint akkor ott azok voltak. :)
#47-es voltam
pont erre gondoltam, amit az utolsó írt.
Nagyon sok jó ember van a földön, sajnálom, hogy ilyen sokaknál a rossz a meghatározó. Ne mondjátok már, hogy soha nem is volt jó hozzátok senki?!
Miért vagytok ennyire előítéletesek? Attól még, mert sok ember kevesebbet ér, mint egy állat, lehet, hogy az az idegen nagyon sok embernek segít, nem?
Ha van olyan ember, akit nagyon szerettek, és ő égne bent így, akkor teljes megértéssel és elfogadással fordulnátok afelé, aki az állatát hozta ki?
52-esnek is igaza van. Nem is akarnátok különbek lenni, mint azok, akik rosszak? Így tényleg ugyanolyanok vagytok, mint azok. Ugyanúgy cserben hagynátok. Jó érzés ez nektek? Bosszú, bosszú... alakítsatok valami szupercsapatot! :)
Én nem pontozok, de nagyon érdekes látni a pontozások alakulását is!
Egyébként ikerpár újszülötteim haltak meg orvosi hiba miatt, nekem is lenne okom arra, hogy minden embert utáljak. Mégsincs így. Én nem szeretnék gonosz lenni.
"nem fogok egy idegent választani, aki valószínűleg elsétálna mellettem az utcán, ha én kerülnék bajba"
Ezt nem tudhatod biztosan. Lehet ő kimentene téged ugyan abban a helyzetben és akkor hagynál bent égni egy embert aki téged simán megmentene?
Én voltam a kérdés eredeti feltevője. Kicsit megdöbbentettek a válaszok. Nem azok, amelyek embert mentenek (én a macskám vinném, de ez mindenkinek szíve joga) hanem az a radikalitás, aggresszió, amit egy ilyen egyszerű kérdés indikált. Nem volt benne sem politika, sem fasizmus, mégis sokan ugrottak rá, cseppet sem kifinomult stílusban. Ez szerintem elkeserítő.
A magam részéről semmilyen szempontot nem vennék figyelembe, csak azt, hogy a macskám szeretem, az idegent nem ismerem. Nem vállalok felelősséget egy idegenért, de a szeretteimért igen. EZ ilyen egyszerű. Ha egy idegen kutya, és a macskám lenne a kérdés, akkor is a macskám menteném. Ha egy idegen ember, vagy a gyerekem, akkor a gyerekem. Mindig az, akit szeretek, függetlenül attól, mely fajba tartozik.
Igen, érdekes, hogy mi generálódott belőle. Mindenki hevesen védi az álláspontját, valószínűleg ez is egy olyan kérdés, amiben soha nem lesz megegyezés. :)
Erre a válaszotokra még nagyon kíváncsi lennék:
Ha van olyan ember, akit nagyon szerettek, és ő égne bent így, akkor teljes megértéssel és elfogadással fordulnátok afelé, aki az állatát hozta ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!