50-60 évesek miért tegeznek le kapásból egy vadidegen 30 éves nőt, mintha 15 éves taknyos lenne?
Első lehetőség: nem gondolja olyan öregnek. (Engem ma tinilánynak néztek a laborban, pedig közelebb vagyok már a 30-hoz, mit mondjak, jól indult a napom :) )
Második lehetőség: a gyerekével egyidős, akként viszonyul magához.
Miután betöltöttem a 18 éves koromat, apám nekem azt mondta, hogy ha valaki letegez, tegezzem vissza, még ha 90 éves is :D
Most 25 éves vagyok (F), és még ma is előfordul, hogy sokkal fiatalabbnak néznek kb. 50-60-80-stb. évesek és letegeznek. De engem még nem zavar. Az inkább zavar, hogy a nálam fiatalabbak sokszor lemagáznak :)
De a Kérdezőt teljesen megértem, néhány év múlva, közeledve a 30 felé, már engem is zavarna, ha akárki idegen csak úgy letegezne. Tényleg sértő egy ponton túl. Ilyen esetben tényleg az a tanácsom, hogy tegezd vissza, még ha 90 éves is. Ha megsértődik, akkor mondd neki, hogy kikéred magadnak, hogy idegenként letegezzen téged, amikor 30 éves vagy.
Engem pl az egyik orvosom tegezett le, aki ritka nagy bunkó volt mellesleg. Ő visszategeztem simán, attól függ milyen kapcsolatban vagyok az illetővel.
Középiskolai tanáraim pl. akiket tisztelek soha nem tudnék tegezni, Ők tegezzenek de visszafelé soha.
Ha egy 54 éves tata bizalmaskodik a buszon, azt letegezem és ez a minimum.
25\l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!