Miért van az, hogy egy rendes, tisztességes ember mindig csak ráfizet, visszaélnek jószívűségével, és álszent emberek próbálnak belőle hasznot húzni?
Erre én is kiváncsi vagyok.
Elsö iró nem mond hülyeséget.
Igaza lehet
Ja az elso ironak igaza van,de! Ha a csalodas oldalarol nezzuk akkor ugye ,,az elvarasok teremtik meg a csalodast" tehat ha csalodsz emberekben,valakiben.. az csak attol van,hogy olyan tulajdonsagokat lattal bele valakibe,amilyenekkel nem rendelkezett. Tehat nem ugy reagalt ahogy te azt elvartad volna... de ezt te! lattad bele!! A masik en azt mondom,hogy csak annyit szabad adni amennyit nem sajnalsz elveszteni...
A harmadik meg,hogy egeszsegesen onzonek kell lenni! En ugy csinalom,hogy szivesen megteszek ,,barkiert barmit" ha az nem okoz nekem kellemetlenseget. (kiveve akiket szeretek)Es mindent akarok magamnak,en vagyok az elso magamnak,de csak ugy ha ezzel masnak kellemetlenseget,fajdalmat nem okozok...
Lehet az ember tisztességes, de nem naiv s hiszékeny. A következő szint a jó emberismeret...
De bármi is történik, az megmarad, hogy legalább tisztességes ember. Engem nem tudna boldogítani az előbbrejutás sem, ha tisztességtelen eszközökkel érném el. Arra vigyázok, hogy lehetőleg ne használjanak ki, de ha valami gond történik, igyekszem továbblépni, mást nem tehetek. S csak mert vannak rossz emberek, nem nézek gyanakodva mindenkire. De nem is bízom automatikusan, ha komoly dolgokról van szó.
1,4 válaszóló jókat irt, köszi. 3. is a kiegészítést.
...
ezt a kérdést 1ik ismerősöm ihlette aki egy vegyesboltban volt alkalmazott... őt tisztességes, rendes embernek tartom. ahogy ő elmesélte mit tett a boltért, hogy jó forgalma legyen az kiemelő..csak épp a többi alkalmazott volt önző...v tolvaj(?-ez nem derült ki)... és mivel gyakran az ő kárára is vált, beadta felmondását és új munkahelyet kell keresnie..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!