Szerintetek ciki lenne hijabot hordani? 17/L
Nem vagyok muszlim.Csak régóta nagyon tetszik.Csak félek hogy belém kötnének miatta.
Elég fura lenne de ha bemész egy mecsetbe ott viszont kötelező egy nem muszlimnak is.
Szóval ott felvehetnéd, bár szerintem ezért nem fogsz oda járni.
Szia kérdező!
muszlima vagyok, in shaa' Allaah.
az általad linkelt képeken NEM iszlám jellegű ruhák vannak.
ezek a ruhadarabok amiket képeken linkeltél ugyanis több szempontból sem korrektek.
sajnos rengeteg mo-i és külföldi muszlima is ezt viseli csak, illetve ezt nevezik ők hijaab-nak (hidzsáábnak).
a hidzsááb egyébként nem azt jelenti hogy fejkendő vagy sál, hanem eltakaró, elfüggönyöző, vagyis a hidzsááb az az összes női iszlám ruha összefoglaló neve amit egy muszlimának a nem-mahramok (nem-rokonok) előtt viselnie kell.
az pedig nem egy kicsi színes kendő.
a hosszú iszlám jellegű fátyol neve pedig khimaar (khimaar), de ezeken a képeken csak pár rövid színes kendő van, nem pedig khimaar vagy hijaab (hidzsááb).
tehát azok a muszlimák akik csak ennyit viselnek, nincsenek hidzsáábban és nem takarták el magukat megfelelően.
ha érdekel hogy mi a hidzsááb, sőt ha az iszlám is érdekel, nyugodtan írj nekem privit.
A képeken nem hidzsááb van, hanem egyszerű kicsi kendők, amiket tudatlanul sokan hidzsááb-nak neveznek, és mára ez terjedt el, de vallásilag ezek nem hidzsáábok.
én muszlima vagyok és számos könyvet illetve audiót is olvastam illetve meghallgattam a témában.
a hidzsááb az iszlám jellegű ruha összefoglaló neve és nem azt jelenti hogy kicsi kendő.
a kendő neve khimaar, de az az egy hosszú fátyol, ami a fejről indul és néha akár bokáig is leér (van olyan ami derékig ér csak).
csak azért mert sok ember tévesen hidzsááb-nak nevezi ezt a ruhát, ettől ez még vallásilag nem hidzsááb.
muszlima vagyok, tehát tudom mit beszélek.
sajnos már a muszlimok is inkorrekten használják a hidzsááb kifejezést és 'kendőnek' fordítják.
de a hidzsááb nem kendő.
ha belelapozol egy iszlám vallási könyvbe, akkor te magad is láthatod hogy a hidzsáábnak mennyi feltétele van és a leírásból is kiderül hogy a hidzsááb az a ruhadarabok összességének a neve, tehát NEM kendő.
még valami: a hidzsááb-ot nem divatból viselik a muszlim nők, tehát nem is értem hogy az előttem kommentelő To-ban tartózkodó nő miért ajánlgatja neked hogy te úgy viseld.
pont hogy nem azért viseljük mi muszlimák hogy a pasiknak tetsszünk, hanem hogy eltakarjuk magunkat előlük.
szóval aki direkt olyan ruhákat visel amiben a pasik vagy más lányok megbámulhatják, az nem tesz eleget Allaah parancsának és nem is visel korrekt hidzsáábot.
tudom hogy a kérdező nem muszlim, de ezt azoknak (is) írom, akik muszlimaként nem takarják el magukat, vagy akik figyelemfelkeltőek akarnak lenni ahelyett hogy inkább eltakarnák magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!