Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek ciki lenne hijabot...

Szerintetek ciki lenne hijabot hordani? 17/L

Figyelt kérdés

Nem vagyok muszlim.Csak régóta nagyon tetszik.Csak félek hogy belém kötnének miatta.

[link]

2014. okt. 4. 22:03
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 5. 00:13
 12/25 anonim ***** válasza:
89%
Légyszi, divatból ne. Ez ugyanolyan, mint hogy divatból ne hordj keresztény jelképet....
2014. okt. 5. 06:36
 13/25 anonim ***** válasza:

Elég fura lenne de ha bemész egy mecsetbe ott viszont kötelező egy nem muszlimnak is.

Szóval ott felvehetnéd, bár szerintem ezért nem fogsz oda járni.

2014. okt. 5. 12:53
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
" az iszlámban szélesebb jelentése van, többek között a szerénységet, a titoktartást és az erkölcsösséget is jelenti"
2014. okt. 5. 12:57
 15/25 anonim ***** válasza:
45%
Azt viselsz, és annyit mutatsz meg a testedből, amit akarsz. Nem hiszem, hogy ki lehetne sajátítani egy viseletet. Ha én kendőt akarok a fejemre kötni, akkor rá fogom kötni. Kényszerültem is már rá, amikor esett az eső, vagy hideg volt, és nem volt nálam sapka.
2014. okt. 5. 13:01
 16/25 Kini :)) ***** válasza:
Hát...Végülis keresztet is hordanak divatból :D
2014. okt. 5. 19:05
 17/25 anonim ***** válasza:
95%

Szia kérdező!

muszlima vagyok, in shaa' Allaah.

az általad linkelt képeken NEM iszlám jellegű ruhák vannak.

ezek a ruhadarabok amiket képeken linkeltél ugyanis több szempontból sem korrektek.

sajnos rengeteg mo-i és külföldi muszlima is ezt viseli csak, illetve ezt nevezik ők hijaab-nak (hidzsáábnak).

a hidzsááb egyébként nem azt jelenti hogy fejkendő vagy sál, hanem eltakaró, elfüggönyöző, vagyis a hidzsááb az az összes női iszlám ruha összefoglaló neve amit egy muszlimának a nem-mahramok (nem-rokonok) előtt viselnie kell.

az pedig nem egy kicsi színes kendő.

a hosszú iszlám jellegű fátyol neve pedig khimaar (khimaar), de ezeken a képeken csak pár rövid színes kendő van, nem pedig khimaar vagy hijaab (hidzsááb).

tehát azok a muszlimák akik csak ennyit viselnek, nincsenek hidzsáábban és nem takarták el magukat megfelelően.

ha érdekel hogy mi a hidzsááb, sőt ha az iszlám is érdekel, nyugodtan írj nekem privit.

2014. okt. 5. 20:09
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia, Megneztem a kepeket a linkeket mar amelyık nem volt hıbas. HIJAB van a kepeken valoban de ınkabb a Törökorszagban hasznalatos hıjab-okat latom azokon az oldalakon amıket te belınkeltel. ıtt elek Törökorszagban tehat ıtt ezeket hordjak. Amıt a muszlıma hölgy ırt neked valoban teljesen ıgaz. Törökorszagban azonban kıcsıt "talan kevesbe szıgoruan" kezelık ezt a nök,s bar maga az iszlam szabalyok mındenhol egyformak a szaud arabıaı orszagokban ez sokkal zartabb vısletet jelent. Nekem szemely szerınt az egyszerü hıjab-ok tetszenek a szınesek semmıkeppen. Inkabb a beıge,barna,vılagosabb arnyalatok.Cıkınek nem cıkı ınkabb magyarazkodnod kell majd ha megkerdezık mı ez a fejeden? maga a hıjab üzenet az volna: en vallasos ,muszlım nö vagyok kerlek ne zaklassatok. Szolna ez az üzenet mas ferfıaknak az utcan. de valoban maganak a kendönek a ruha a dekoltazs kıvagasat ıs takarnıa ıllene, amugy nekem ıs a salas verzıo tetszık. En a helyedben azt csınalnam hogy elöször ındıtanek a nagyon szles textıl kendökkel tudod azokkal a hajpantos stılusuakkal amın hatıl kıs gumırozas van,sok fajta kaphato belölük en most ezeket hordom ıtt Törökorszagban ıtt persze könnyü dolgom van mert rengeteget tudok belölük vasarolnı. Nekem török ferjem van ö szeretı ıs ha hordom söt enelkül az utcara sem megyek kı nekem ıs nagyon tetszenek,de en ıs fogok kesöbb hıjabor hordanı majd,nekem ıs nagyon tetszık azonkıvül en mar a vallassal ıs teljesen elfogado lettem,es majd ha a mecsetben leteszem a sahada-t az ıszlam vallast teljes mertekben felveszem akkor onnantol kezdve fogom vıselnı a hıjabot mınıdg es mındenhol de szamomra ennek nagyon mely lelkı jelentösege van nem csak dıvat.Ugyanakkor a te esetedben vedd fel ha azt erzed hogy belsö kesztetesed van a vıslesere,tudod ez sem veletlen hogy jött ez a gondolat neked...nıncsenek veletlenek ıstan utjaı kıfürkeszhetetlenek :) Szep napot neked. / Oh es ha a Youtube-ba beırod hogy simple hijab rengeteg talaltot ad majd kı neked hogyan kell felvenned megtüznöd,egyebeket.../ Sok sıkert hozza.
2014. okt. 7. 12:52
 19/25 anonim ***** válasza:
89%

A képeken nem hidzsááb van, hanem egyszerű kicsi kendők, amiket tudatlanul sokan hidzsááb-nak neveznek, és mára ez terjedt el, de vallásilag ezek nem hidzsáábok.

én muszlima vagyok és számos könyvet illetve audiót is olvastam illetve meghallgattam a témában.

a hidzsááb az iszlám jellegű ruha összefoglaló neve és nem azt jelenti hogy kicsi kendő.

a kendő neve khimaar, de az az egy hosszú fátyol, ami a fejről indul és néha akár bokáig is leér (van olyan ami derékig ér csak).

csak azért mert sok ember tévesen hidzsááb-nak nevezi ezt a ruhát, ettől ez még vallásilag nem hidzsááb.

muszlima vagyok, tehát tudom mit beszélek.

sajnos már a muszlimok is inkorrekten használják a hidzsááb kifejezést és 'kendőnek' fordítják.

de a hidzsááb nem kendő.

ha belelapozol egy iszlám vallási könyvbe, akkor te magad is láthatod hogy a hidzsáábnak mennyi feltétele van és a leírásból is kiderül hogy a hidzsááb az a ruhadarabok összességének a neve, tehát NEM kendő.

2014. okt. 7. 20:57
 20/25 anonim ***** válasza:

még valami: a hidzsááb-ot nem divatból viselik a muszlim nők, tehát nem is értem hogy az előttem kommentelő To-ban tartózkodó nő miért ajánlgatja neked hogy te úgy viseld.

pont hogy nem azért viseljük mi muszlimák hogy a pasiknak tetsszünk, hanem hogy eltakarjuk magunkat előlük.

szóval aki direkt olyan ruhákat visel amiben a pasik vagy más lányok megbámulhatják, az nem tesz eleget Allaah parancsának és nem is visel korrekt hidzsáábot.

tudom hogy a kérdező nem muszlim, de ezt azoknak (is) írom, akik muszlimaként nem takarják el magukat, vagy akik figyelemfelkeltőek akarnak lenni ahelyett hogy inkább eltakarnák magukat.

2014. okt. 7. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!