A nagyothallók illetve a siketek miért nem tudnak helyesen "értehetően" írni?
A saját tapasztalataim alapján tettem fel a kérdést.
Én úgy gondolom hozzáteszem lehet hogy,rosszul,az olvasásból ezt meg lehet tanulni.
Az ok az, hogy sokkal kisebb a szókincsük, mint a halló embereknek. Ez pedig nehezíti a tanulást.
A jelnyelv is másképp épül fel. Az angol nyelvtani felépítésre szerintem jobban hasonlít. Míg azt mondod, hogy "Az almám" ők külön mutatják, az enyém jelét majd az almát.
A nyelv alapja pedig a beszéd, ha valakinek gond van a hallásával az sokat torzít. Már csak abban is, hogy lehet nem úgy hallják a szót ahogy valóban kivan ejtve és később ők is rosszul reprodukálják írásban.
De ez szerintem mindenkivel megesett már, mondjuk egy órán amikor a tanár egy tudományos kifejezést motyogott az orra alatt és körülötted, mindenki egy kicsit másképp írta le az adott szót.
azért nem írnak helyesen sok esetben, mert a jeleket magát sem ragozzák, vagyis nem teljes mértékben igaz ez sem, mert pl van fosztóképző is a jelnyelvben.
6. kommentelő, a siket kifejezést használjuk, mert a süket az sértő, és azt érezteted velük, hogy azért mert nem hallanak, már bolondok is. Ez kb. olyan, mintha lenegróznál egy fekete bőrű embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!