Szerintetek van még esélye manapság egy fiatalnak vidéki, idilli életre?
Esély meg van rá, attól függően hogy milyen családi háttérrel indulsz (vagy milyen férjet választasz magadnak).
Viszont ha nincs háttered akkor nem sok esélyt látok.
Köztudott, hogy a vidéki bérszinvonal köszönő viszonyban sincs a Pestivel vagy legalább egy nagyobb megyeszékhelyekével. Vidéken gyakran az egyetlen foglalkoztató az állam (iskola, önkormányzat, egészségügy stb), ami nem legjobban fizető. Vidéken vállalkozni is sokkal nehezebb. Eleve kisebb a piac. Mezőgazdaság. Földet venni nem lehet. Eleve nincs igazán eladó föld, ha van az apró semmire se jó kis parcella. Ha meg van akkor az sok milliós beruházás. Állami földekre már fölösleges pályázni, 100ból 99nek előre meg van a gazdája.
Nem tudom pontosan mit nevezel idilli és vidéki életnek, de mindenképpen van esély. Természetesen aki 30-40 évesen kezd neki a dolognak, akkor kezd el gyűjtögetni pl., az úgy nyilván már nem sok jóval kecsegtet.
A hitel egyébként nem egy ördögtől való dolog, nem értem miért félnek egyesek tőle annyira. A család egy döntés. Az autó egy döntés. Egy új munkahely is az. Az élet döntések sorozata. Tegyük fel van 10 millió forintja az embernek, mindkét félnek van viszonylag stabil állása. Akkor nem olyan nagy felelőtlenség felvenni egy kisebb hitelt, hogy valamit kezdeni tudjon az ember.
Nem szabad keseregni. Lépni kell, dönteni, elkezdeni. A fizetésem hatszámjegyű, egyessel kezdődik. A páromé is. Nincs kétségem afelől, hogy mire ha minden jól megy megszületik a az általad említett három gyerek, lesz saját kis kertes házunk, évi egy nyaralással, hétvégén kirándulásokkal. Az egészséges étel meg nem annyira pénz kérdése, ezt csak a média sugallja.
Csak ha (Ő vagy párja) gazdag családból származik, akik segítik is Őt.
De tényleg ezek a legfontosabbak az életben?
Valszeg a hülye azt hitte, h 6 nulla, azaz, h milliókat keresel vagy én nem is tudom.
Valójában 100000-től 199999-ig beszélünk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!