Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A magyarok miért nem kedvelik...

A magyarok miért nem kedvelik a szlovákokat?

Figyelt kérdés

Én felvidéki magyar vagyok és nem igazán bírom őket, de én itt élek közöttük, meg van rá az okom..

De most a magyarok alatt a magyarországi magyarokra gondolok. Többször tapasztaltam, hogy lenézően beszélnek róluk, "szidják őket" és itt nem arról van szó hogy egyet értek e velük vagy sem, hanem csak az okára vagyok kíváncsi...azt nem hiszem hogy személyes rossz tapasztalat alapján lenne, mert nem hinném, hogy sok magyarországi jönne ide..

Máskülönben nekem a legtöbb szlovákkal nincs bajom, a politikusok közt van a legtöbb magyar ellenes, de a szlovákok nagy része aki felvidéken él az normális. A hegyekben élő szlovák parasztok persze teljesen más témakörbe tartoznak..

Igazából én magát a nyelvet utálom a legjobban, azt hogy meg kell tanulnom (ami számomra nehezen megy), angolul már folyékonyan beszélek, szlovákul meg alig tudok beszélgetni...

2014. szept. 16. 21:57
 1/5 viktorvarga ***** válasza:
merrt a világ az olyan h mindenki utál mindenkit,de vannak fokozatok is ..kit jobban-kit kevésbé.am nem utálná senki őket csak a politika...
2014. szept. 16. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Ellopták a földünket és a kultúránkat, kisebbséget csináltak a magyarokból a saját otthonukban. Nem magukkal a szlovák emberekkel van bajom, hanem azzal amit az a nemzet képvisel.
2014. szept. 16. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem nincs bajom velük, nekik viszont van velünk.

Határhoz közel lakunk, régen rendszeresen jártunk át, kirándulni, vásárolni, nyaralni.

Ez egy pár éve abbamaradt, miután több embertől hallottuk, hogy az áruházak parkolójában megrongálták a kocsikat és persze észrevettük, hogy a szlovákok minket sem látnak szívesen.

De az is távol tart az országtól, hogy a szlovákiai-magyar ismerősömet konkrétan megakarták verni csak azért mert az utcán magyarul beszélgetett egy haverjával.

2014. szept. 16. 22:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Java részt a magyarokat ért atrocitások miatt. Számomra nem egyértelműek a szlovákok érzelmei velünk kapcsolatban, egyszer voltam Szlovákiában, akkor is bulizni, megtalált a helyi nagyfiú, kötekedett, meg akart verni, de én ezt nem a magyar-gyűlölet, hanem az alkohol, és a józan ész hiányára fogom.

Más atrocitás nem ért Szlovákiában, pedig magyarul beszéltünk, sokszor kifejezetten hangosan.

Másoktól viszont sokat hallom, hogy a magyarok tulajdonát megrongálják, esetleg verekedni akarnak velük.

Én nem utálom a szlovákokat, nincs rá okom. Szerintem ezzel mindenki így van, akinek nincs ismerőse Felvidék környékén, és nem ott lakik. Divat lett bizonyos népeket, népcsoportokat szidni, utálni "hazafiság" címszó alatt.

2014. szept. 17. 00:04
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
A magyarok még egymást is utálják.
2014. szept. 20. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!