Milyen az, ha valaki 20-25 éves korában még egyetlen könyvet sem olvasott el?
Barátnőm és mögöttem sok elolvasott regény van, mindig van valami aktuális könyv amit olvasunk/olvasgatunk. Teljesen alap dolog nálunk és a családomban is, hogy elmegyünk néha könyvtárba, könyvesboltba stb.
Utóbbi időben derült ki néhány ismerősömről, hogy még egyetlen könyvet sem olvastak el életükben. Egyetemre járó emberekről van szó. Akkor az agyam teljesen átdobta őket a "surmó" kategóriába. Normális dolog ez? Sajnálom, de egyszerűen lenézem azt az embert, aki egyetemre jár, huszonéves és ennyire műveletlen.
"Átlag emberek indokaira, kifogásaira"
Miért, te ki vagy? Az isten?
Azoknak az embereknek, akik renget olvasnak, jóval nagyobb a szókincsük, helyesebben írnak, műveltebbek, és jobban kezelik a konfliktusokat.
Akik nem olvasnak: Kicsi a szókincsük, helytelenül írnak (a frász kerülget azoktól, akik azt leírják, hogy lécci, am, nah és hasonlók), műveletlenebbek (hiszen nagyon sok mindent meg lehet tanulni a könyvekből)
egyetértek veled kérdező. én is máshogy nézek arra aki nem olvasott sosem semmit. ez nagyon alapvető dolog.
14# az nem teljesen igaz hogy javítja a szókincset, legalábbis nem minden esetben. ismerek olyat aki rengeteget olvas de számomra undorítóan beszél. és a helyesírásra sincs különösebb kihatással. én például sokat olvasok oroszul de írni nem tanultam meg sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!