Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen az, ha valaki 20-25...

Milyen az, ha valaki 20-25 éves korában még egyetlen könyvet sem olvasott el?

Figyelt kérdés

Barátnőm és mögöttem sok elolvasott regény van, mindig van valami aktuális könyv amit olvasunk/olvasgatunk. Teljesen alap dolog nálunk és a családomban is, hogy elmegyünk néha könyvtárba, könyvesboltba stb.

Utóbbi időben derült ki néhány ismerősömről, hogy még egyetlen könyvet sem olvastak el életükben. Egyetemre járó emberekről van szó. Akkor az agyam teljesen átdobta őket a "surmó" kategóriába. Normális dolog ez? Sajnálom, de egyszerűen lenézem azt az embert, aki egyetemre jár, huszonéves és ennyire műveletlen.

2014. szept. 12. 00:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%

"Átlag emberek indokaira, kifogásaira"

Miért, te ki vagy? Az isten?

2014. szept. 12. 11:35
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Én is egyetértek veled. Szerintem nagyon-nagyon meglátszik valakin, hogy olvasott -e vagy sem. Ha beszélgetek valakivel akkor a szókincséről, a logikájáról, a stílusáról, a beszéde összeszedettségéből, a humorából meg tudom saccolni, hogy kb. mennyire olvasott. Számomra negatívum, ha valakinek 5 percbe telik megfogalmazni egy épkézláb mondatot, és a hideg ráz a "meg -e vegyem?" vagy az "innák egy kis kólát" féle borzalmaktól. Szóval nem az a nagy baj, hogy nem olvasnak az emberek, hanem az, hogy ezzel egy csomó az életben fontos képességük nem alakul ki kellőképpen. Nem hiába számítjuk a civilizációt az írás kezdetétől. Az írott szövegnek hatalma van. A kötelezőkről meg annyit, hogy igen, az Egri csillagok meg a Kőszívű ember fiai nem a legjobbak, de a gimis olvasmányok(pl.:Csehov, Gorkij, Kosztolányi, Beckett, Ottlik Géza, Szabó Magda, Szerb Antal, Kertész Imre, stb.) azért nagyon is élvezhetőek.
2014. szept. 12. 13:16
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
Egyik hozzászóló írta, hogy Victor Hugo nem szórakoztató? Te olvastad egyáltalán bármelyik könyvét is? Nem hiszem el, hogy ilyen ember van... Egyébként Jókai is egy rendkívül intelligens ember volt, és igen, attól leszel művelt, hogy Hugot és Jókait olvasol. Gondolom Te a ponyvaregényeken nőttél fel és ezért véleményezed ilyen negatívan a valóban nagy műveket, amik túllépnek a hétköznapi kliséken. Te ezt sajnos nem értheted.
2014. szept. 12. 15:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Azoknak az embereknek, akik renget olvasnak, jóval nagyobb a szókincsük, helyesebben írnak, műveltebbek, és jobban kezelik a konfliktusokat.

Akik nem olvasnak: Kicsi a szókincsük, helytelenül írnak (a frász kerülget azoktól, akik azt leírják, hogy lécci, am, nah és hasonlók), műveletlenebbek (hiszen nagyon sok mindent meg lehet tanulni a könyvekből)

2014. szept. 12. 18:37
 15/16 anonim ***** válasza:

egyetértek veled kérdező. én is máshogy nézek arra aki nem olvasott sosem semmit. ez nagyon alapvető dolog.

14# az nem teljesen igaz hogy javítja a szókincset, legalábbis nem minden esetben. ismerek olyat aki rengeteget olvas de számomra undorítóan beszél. és a helyesírásra sincs különösebb kihatással. én például sokat olvasok oroszul de írni nem tanultam meg sajnos

2014. szept. 12. 18:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Utálok olvasni, a kötelezőknek is csak a tartalmát olvastam el valahol a neten, de valamiért mégis a környezetemben én vagyok a legjobb helyesíró, nem szegény a szókincsem.
2014. nov. 9. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!