Elvileg régen a magyarok sötét hajúak, szeműek voltak. Milyen népekkel keveredtek hogy sok lett a szőke, kékszemű ember?
Kb az összes környező néppel keveredtek a magyarok, ezt a tulajdonságot pedig valószínűleg az északi népektől kaptuk.
Pl németeket folyamatosan telepítettek be, már a 12. században meghívták őket Erdélybe.
nem lett sok a szőke,kék szemű ezt nem árt leszögezni.
legnagyobb hatással a mostani populációban domináns típusra a törökök voltak a 150 éves megszállás miatt.
Honnan tudod hogy mongoloidok voltunk?
Mert szerintem nem
Igen az ősi magyarok barna szeműek voltak és barna hajúak olvass utána.. kunok,tatárok ,törökök,szerbek,szlovákok mindegyikkel keveredtünk.
nekem spec.barna szemem van kissé mandulavágású beütéssel hozzáteszem anyám rokonságai vegyesek kék szeműek szlovák eredettel de apám barna szemű kun alföldi származású,szóval én inkább apámra ütöttem.vagy nem tudom vegyes.:D most szerintem tiszta vérű magyar nincs is már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!