Mekkora értéke van egy emberi életnek?
Hogy mennyit ér egy élet?
Ez attól függ, hogy ki mire tartja magát, illetve az életkörülményeitől.
Az egoista számára az élet felbecsülhetetlenül drága, éppen ezért kész bármit megadni érte. A gyenge és bizonytalan embernek az élet nehezen elviselhető teher. Nekünk fiataloknak(nem nekem), talán monoton, sivár, unalmas.
A beteg embernek az élet fájdalom és keveset ér.
Örökös küzdelem a túlélésért.
A boldogtalan ember számára az élet értéktelen kínszenvedés. Annak, aki szerencsésnek érzi magát, az élet kincs.
Vagy vegyük az abortuszt....Teljes mértékben elítélem.
Elég elrettentő dolognak tartom. Már úgy tudom, elkezdték szabályozni az abortuszt...Aki kórházban dolgozik, biztos rengeteget tudna erről mesélni.
Tizenéves kislányok, felelőtlen tinik mennek sírva a nőgyógyászhoz, hogy mit csináljanak, mert terhesek lettek, s nem tudják eltartani. Anyuka kétségbeesett, apuka őrjöng, a lány ki van készülve, a pasi rosszabb esetben lelép, mert nem akarja vállalni a felelősséget.
Sosem értettem ezt. Hogy lehet megölni egy ártatlan lényt, aki még sem született? Ugyanis az a kicsi embrió már a fogantatás pillanatától él! Ha valakik nem akarnak gyereket, akkor védekezzenek!Igen, vannak, akik nem szedhetnek gyógyszert, de akkor ott van az óvszer....Számomra az abortusz gyilkosság,akárhogy is nézzük.
Ha valakit megerőszakolnak,az azért más helyzet.(talán).
Sok ember, évekig próbálkozik, míg gyereke születik(pl rokonom,38évesen szült), mire lett egy csodálatos gyermeke, mert előtte elment neki a babája.Az ilyen felelőtlen lányok, asszonyok,meg szemrebbenés nélkül elvetetik. Én megértem azt, hogy nincs miből eltartani. De NE ÖLJE MEG! szülje meg, vagy adja örökbe, tegye be szülés után inkubátorba. De akkor meg az lenne, hogy ő nem adja örökbe, mert már hozzá tartozna. Miért? A gyilkosság elfogadható?
Mérhetetlen düh, és fájdalom ami ilyenkor eszembe jut. S csak sírni tudok.
Sosem lennék képes ilyenre... Még ha nem is tudnám(nánk) eltartani,semmiképpen nem ölném meg.
Aki nem akar gyereket, védekezzen könyörgöm!!!
ha úgy vesszük, ez is egy emberélet. Sőt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!