Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki Romániában átoperált...

Ha valaki Romániában átoperáltatja magát férfiből nővé, akkor ha hazajön senki sem tudja, hogy ő fiú volt?

Figyelt kérdés

Mármint a hatóságok előtt ő egy román nő?

Jegyzik valahol,hogy ő férfi volt?

2014. aug. 20. 16:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez most valami kitekert homofób félelem?

Ha magyarországon születsz, magyarországon váltasz nemet akkor sem marad sok nyoma.

Új anyakönyvi kivonatot kapsz, mindenből újat. Egy rendőri igazoltatásnál nem látják semmilyen rendszerben ezt pl.

Ha nemet váltasz férfi testben születsz és nőként élsz tovább, akkor mivel hivatalosan nő vagy, férfival házasodhatsz pl.

Sőt át sem kell magad operáltatni, mindenki ezzel azonosítja a nemváltást, de attól, hogy mi van a lábad között, az nem befolyásolja, hogy hivatalosan mi/ki vagy.

Én nemváltás óta költöztem és csak az orvos tudja akihez járok. Kollégák, stb. senki nem tud semmit. Pedig még csak "át sem műtettem magam".

Sok puszi

2014. aug. 20. 17:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Ja,én nem akarom magam átoperáltatni! Csak vitáztam egy sráccal aki igen,mégpedig azon,hogy ha Romániában átoperáltatja magát akkor Magyarországon fedhetetlen lesz e az erkölcsi bizonyitványa!

Én azt állítom,hogy nem!

2014. aug. 20. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Erkölcsi bizonyítványba ez miért lenne benne?
2014. aug. 20. 17:09
 4/7 A kérdező kommentje:

hmm,figyelj. Románia uniós tagállam,tehát ha egy büntetett előéletű ember ott férfiből nővé átoperáltatja magát és utána nőként hazajön nem lesz tiszta az erkölcsije!

Hiszen a személyin is van előző név!!!

2014. aug. 20. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy. Abban az országba tudsz hivatalosan nemet váltani, amilyen állampolgár vagy.

Nem úgy meg, hogy "átműtenek" és kész. Akármilyen műtétnek végeznek rajtad más országban, vagy akár itt, az nem jelenet semmit hivatalosan.

2014. aug. 20. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Egymás mellett beszélünk! :)
2014. aug. 20. 17:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, most már értem. :)
2014. aug. 20. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!