Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagy bajban vagyok . Mit tegyek?

Nagy bajban vagyok . Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a fajta ember , aki interneten akarja a problémáit megoldani , de teljesen kétségbe vagyok esve.Apukám már 30 éve alkoholista. Anyukám egy ideig bírta a nyomást, de körülbelül 15 éve ő is iszik.Én velük élek együtt. A nap folyamán sajnos valamelyikőjük MINDEN nap be van rúgva, és ordítozik. Néha tettlegességre is fajulna a dolog, de akkor közéjük állok, és megakadályozom hogy ez beközetkezzen.Eddig még elég jól bírtam. Viszont most nagyon mély ponton vagyok. Most kb 3. napja egyhuzamban részeg mindkettő és alig győzöm , hogy vigyázzak rájuk. Nem bírom lelkileg. Szeretnék továbbtanulni elkezdtem az érettségire a felkészülést, de azon kapom magam, hogy nem birok tanulni. Egyszerűen rettentesen feszült vagyok, nem birok egyszerűen odafigyelni.Nézem a könyvet és annyi. Orvosira akarok menni, eddig szín kitűnő voltam, nem akarok most leromlani az egyetem előtt, de én ezt tényleg nem bírom tovább.Egész életemben így nőttem fel,nem tudom miért kezdet most ez el ennyire zavarni, de fáradt vagyok. Iszonyúan fáradt. Még soha egy ismerősömnek sem meséltem erről, nem merek. Valakinek esetleg valami ötlete, hogy mit tegyek???
2014. aug. 10. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nos az már jó jel hogy kiírtad ide a kérdést :)

Szerintem ülj ki tanulni egy közeli hegytetőre, vagy patakpartra, ami közel van, vagy menj át egy barátodhoz tanulni. Biztos van valami nyugis hely a környékeden, bár nem biztos.

Ja, és a szüleid hogy ilyenek, az nem a te hibád. Ők lettek ilyenek, és az ő felelősségük. Nem te választottál ilyen szar életet nekik. Neked lehet még szép és boldog életed.

Szóval orvosi.. gondolom pestre mennél nem? Sok sikert, hajrá! :)

2014. aug. 10. 14:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Tudod az a baj, hogy nem mehetek el itthonról, mert nem tudom mi fogadna itthon... :( Hát Pest is jó, meg akármelyik egyetem csak orvosi legyen. Bár lehet nem lesz belőle semmi, mert én nem is merek elmenni egyetemre, ha ez nem oldódik meg egy év alatt. Mindig csak arra tudnák gondolni , hogy mi van itthon, (mert akkor már nincs aki "vigyázzon" a szüleimre) nagyon kétségbe vagyok esve. :( Tudom hogy nem az én hibám, de kellene valami megoldást találni erre, bár lehet erre nincs is megoldás, de azért köszönöm a válaszodat. :)))
2014. aug. 10. 14:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

igazán nincs mit.

És nem akarlak elkeseríteni, de sajnos ez van... a szüleid közötti kapcsolat nem fog megoldódni, ameddig az egyikük észre nem veszi hogy elrontotta az életét, és hogy változtatnia kéne... Ami pedig nem hiszem hogy bekövetkezne, mert akkor be kéne ismernie hogy az ő életét ő rontotta el, és nem a másik.

Nézd, őket megvédeni egymástól fölösleges. Amíg te ne mvagy otthon hanm suliban vagy addig simán tudják egymást ütni-verni, hiába laksz is otthon.

Igazából választanod kell, hogy mit szeretnél: Vagy a szüleiddel fogsz foglalkozni még egy 3-4 évig, és ezzel az egész életedet elrontod, és hiába próbálod őket változtatni, vagy elmész egyetemre és hagyod hogy a saját általuk kevert szart ők oldják meg.

2014. aug. 10. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozol felelősséggel a szüleid iránt,ők elcseszték az életüket,és sajnos a tiédet is.Vigasztaljon az ,hogy Te különb leszel náluk.Ha fiú vagy akkor keress megadnak megértő barátnőt,ha lány akkor meg barátot akkor sokkal könnyebb lesz,és amint teheted lépj le otthonról.
2014. aug. 10. 15:07
 5/10 acelsziv ***** válasza:
100%

érdemes lenne megfontolnod, hogy elköltözz valahová. Nagyszülők például. Az otthoni légkör fel fog őrölni téged és előbb utóbb csúnya böjtje lesz.

Anyádék miatt ne aggódj, Nem a te dolgod megvédeni őket egymástól. És, ha elkerülsz otthonról kollégiumba úgysem leszel ott, hogy közéjük állj.

2014. aug. 10. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Anonim alkoholisták vagy hasonló társaságot keress meg eneten és hívd fel őket, hátha tudnak neked tanácsot adni.

Én egyet tudnék, menj el otthonról valahova máshova lakni. Nagyon nay felelősségtudat van benned, ami orvosként jól fog jönni, de a szüleidre vigyázni anem a te feladatod tovább. Bízd rá a Jóistenre vagy a Sorsra vagy egyszerűen az életre és hagyd hogy történjen velük az, aminek történnie kel. Léhet semi nem fog, lehet simán kapcsolnak egy kicsit. Amikor józanok, akkor mondd el nekik külön-külön is, hogy nagyon kivagy és nem fogsz töbet beleavatkoznia dolgaikba..hátha felfogják.

Nagyon sajnállak. rokon, akihez mehetnél?

2014. aug. 10. 15:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok , hogy foglalkoztok velem, azt hittem egy válaszom sem lesz... Teljességgel rossz a helyzetem. Csak a mamám él ő is itt nálunk, mivel beteg szegény...Rokonokat meg én nem akarom evvel zaklatni, végülis nem az ő problémájuk.(Meg lehet gondolják is mi a helyzet de nem avatkoznak bele..)Úgyhogy megfogadom a tanácsotokat és többet nem szólok bele a dolgukba.Majd megpróbálok erős lenni és túlélni még ezt az egy évet valahogy. :) Tanácsot meg nem igazán tudok kérni intézetektől mert egy kis faluba lakom, itt nincs körülbelül semmi.Nem is lenne olyan szörnyű az egész mert amint említettem én így nőttem fel, csak most az nagyon rossz, hogy nem birok tanulni, mármint nincs semmi kedvem hozzá és koncentrálni sem tudok. Erre kellene valami megoldást találnom valahogy...Mert hiába megyek el itthonról a koncentráció hiány és a feszültség meg marad.Esetleg erre valami ötlet? :( és attól függetlenül , hogy a szüleim elrontják az életem én nagyon sajnálom őket.. :((
2014. aug. 10. 15:23
 8/10 acelsziv ***** válasza:
gondolom még középsulis vagy .Kollégiumba kellene menned.
2014. aug. 10. 16:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Erre sajnos nincs semmi gyógyszer, ha esetleg, különmennél anyukáddal?
2014. aug. 10. 16:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Anyu nem akar.Már rég csak a vagyon miatt vannak együtt. Nem azért mert húúú de gazdagok vagyunk de van elég sok földünk meg ilyesmi. Majd egy fél év múlva írok mi lett hátha valaki még ilyen helyzetben szenved, legalább neki tanulságul szolgáljon,addig pedig leülök és addig olvasom a tananyagot amíg csak meg nem jegyzem nem érdekel. Remélem minden jó lesz. A válaszaitokat pedig nagyon szépen köszönöm!Jó volt kiadni magamból most egy kicsit legalább jobb (kb mintha egy kő esett volna le a szivemről)ahogy mondani szokták. :))Üdv mindnekinek ! :)
2014. aug. 10. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!