Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt a fiatalok,...

Miért hiszik azt a fiatalok, hogy az menő, ha valaki szeret piálni, és azt rendszeresen csinálja? 15/L

Figyelt kérdés
2014. aug. 9. 13:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én nem menőségből iszok. Én azért iszok mert nincs jobb szórakozás számomra, mikor beülünk pár haverommal egy kocsmába iszogatunk és felszabadultan beszélgetünk.

17l

2014. aug. 9. 16:40
 12/20 anonim ***** válasza:
51%
Nekem az a jó érzés, ha normális életet élek és az a menő, aki szemtől szembe mer állni a másikkal és nem a háta mögött meg interneten kibeszélni másikat. A mai fiatalok puhány kis beszari népség. Ráadásul részegen még szánalmasabbak, ez miben menő? Ezt még a korabeli fiatalok is lenézik, nem hogy még egy felnőtt. Arra menőznek, hogy a szüleik pénzelik őket, de egyébként semmit nem ér az életük. Fiatalon nekem a kiélés arról szólt, hogy sátraztunk, túráztunk, persze ittunk is mellé, de nem az volt a cél, hogy mások előtt menőzzünk. Csak a kis baráti társaságban elvoltunk. Felnőtté válás során, pedig már egyre kevesebb idő jut erre mivel megjelennek a barátnők/feleségek és a munka, család. Persze sok embernél nem így van, mert nem tudják mi az a munka meg a fejlődés.
2014. aug. 9. 16:45
 13/20 anonim ***** válasza:
25%

Ennyi semmirekellő, szánalmas alakot rég láttam.

Egyáltalán nem azért iszik az ember, h menő legyen, hanem, mert segít lazítani, jobb kedve lesz az embernek, jobban pörög a buli meg a többi.

Nem is nagyon van olyan ismerősöm, aki buliban ne inna, pedig orvostól kezdve mérnökig van minden.

Elég az egyetemi bulikra gondolni.

Na mindegy, további jó háborgást, végülis pont ma olvastam, h ha velem valakinek a problémája van, akkor sose felejtsem el, h az nem az én gondom, hanem az övé, agyaljon ő rajta, h ilyen hülye.

2014. aug. 9. 20:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt most konkrétan azokról van szó, akik azt képzelik, hogy menők miatta. Erre te ideírsz és lősz egy öngólt magadnak és háborogsz, amikor egyértelmű, hogy nem rólad van szó:D
2014. aug. 9. 20:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
#13, te szikla alatt élsz? Komolyan még nem láttál olyan középsulisokat, akik menőbbnek érzik magukat sörrel a kezükben? :D Igen, az alkoholnak van lazító funkciója, de egy csomó tini a lázadás eszközeként is tekint rá.
2014. aug. 9. 20:33
 16/20 anonim ***** válasza:

"1Itt most konkrétan azokról van szó, akik

azt képzelik, hogy menők miatta."

Nem erről volt szó.

2014. aug. 9. 20:39
 17/20 anonim ***** válasza:
nekem 15 évesen az volt a legnagyobb élmény mikor pénteken suli után elmentünk sörözni egyet.
2014. aug. 9. 20:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Egy orvosnak, kutatónak, feltalálónak, vagy valami komolyabb értelmiséginek van lehetősége beírni magát a történelembe, és ők nem fognak azon rágódni miért nem buliztak inkább fiatal korukban."

De fognak. Én végzős orvostanhallgató vagyok, az egyik legjobb barátom vegyész számos publikált cikkel és nem kevés impaktfaktorral, ő igazi vérbeli kutató. És bizony rágódunk ilyenen, a magyar társadalomban ugyanis ciki manapság értelmiséginek lenni.

A barátomnak állandó párkapcsolati problémái vannak, mert manapság az a menő, ha egy srác minél primitívebb, minél lazább stb. Ő egy rendkívül intelligens és humoros ember, széles érdeklődési körrel, mely humán műveltségre is kiterjed. Értékeli ezt valaki? Max a munkatársai tanárai, és mi páran barátai, a nők biztos nem, magányos és nem boldog.

Velem hasonló a helyzet, ráadásul érdemes megfigyelni a betegeket egy kórházban. A szüleink és főleg a nagyszüleink korosztálya képes úgy beszélni, egy orvossal, mint egy szakemberrel, főleg ha az orvos korrekt és empatikus. Bezzeg a fiatalok! Gyakorlatilag soha életükben nem voltak még kórházban, sok rossz tapasztalatuk sem lehet személyesen, de úgy beszélnek az orvosokkal és a nővérekkel, mintha a seggükből rángatnák ki őket. Zéró tisztelet, ami akkor a legbosszantóbb amikor részedről ez megvan. Amikor úgy köszöntöd a fiatal beteget, hogy "Üdvözlöm Uram!" ő meg letegezés úgy válaszol a kérdéseimre, mintha szívességet tenne nekem. Én ilyenkor úgy a szemébe mondanám, hogy nem a kocsmában vagy b+!

A fizetés terén is ez a helyzet, zéró megbecsülés. Nők terén szintén. Manapság nem tudom mi jön be a hölgyeknek, de az, hogy életeket próbálok menteni biztos nem.

Komolyan mondom lehet jobb lett volna a sok tanulás és lemondás helyett, elmenni asztalosnak, és végigbulizni a fiatalságomat, hiszen a társadalom szemében ezek a szakmák, orvos, kutató lótrágyát sem érnek, vagy akik számára még mindig érték egy orvos, ők hamarosan kihalnak. Nekünk meg maradnak a bunkó YOLO, dolce vita fiatalok. Nem vagyok biztos benne, hogy szívesen fogok ilyen embereket gyógyítani.

2014. aug. 9. 21:31
 19/20 A kérdező kommentje:
Én nem azokra a fiatalokra gondolok, akik beszélgetnek egy jót és közben iszogatnak, hanem azokra, akik ilyesmivel akarnak csajozni.
2014. aug. 10. 09:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Felnőttnek képzelik magukat.
2014. aug. 11. 04:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!