Miért hiszik azt a fiatalok, hogy az menő, ha valaki szeret piálni, és azt rendszeresen csinálja? 15/L
Én nem menőségből iszok. Én azért iszok mert nincs jobb szórakozás számomra, mikor beülünk pár haverommal egy kocsmába iszogatunk és felszabadultan beszélgetünk.
17l
Ennyi semmirekellő, szánalmas alakot rég láttam.
Egyáltalán nem azért iszik az ember, h menő legyen, hanem, mert segít lazítani, jobb kedve lesz az embernek, jobban pörög a buli meg a többi.
Nem is nagyon van olyan ismerősöm, aki buliban ne inna, pedig orvostól kezdve mérnökig van minden.
Elég az egyetemi bulikra gondolni.
Na mindegy, további jó háborgást, végülis pont ma olvastam, h ha velem valakinek a problémája van, akkor sose felejtsem el, h az nem az én gondom, hanem az övé, agyaljon ő rajta, h ilyen hülye.
"1Itt most konkrétan azokról van szó, akik
azt képzelik, hogy menők miatta."
Nem erről volt szó.
"Egy orvosnak, kutatónak, feltalálónak, vagy valami komolyabb értelmiséginek van lehetősége beírni magát a történelembe, és ők nem fognak azon rágódni miért nem buliztak inkább fiatal korukban."
De fognak. Én végzős orvostanhallgató vagyok, az egyik legjobb barátom vegyész számos publikált cikkel és nem kevés impaktfaktorral, ő igazi vérbeli kutató. És bizony rágódunk ilyenen, a magyar társadalomban ugyanis ciki manapság értelmiséginek lenni.
A barátomnak állandó párkapcsolati problémái vannak, mert manapság az a menő, ha egy srác minél primitívebb, minél lazább stb. Ő egy rendkívül intelligens és humoros ember, széles érdeklődési körrel, mely humán műveltségre is kiterjed. Értékeli ezt valaki? Max a munkatársai tanárai, és mi páran barátai, a nők biztos nem, magányos és nem boldog.
Velem hasonló a helyzet, ráadásul érdemes megfigyelni a betegeket egy kórházban. A szüleink és főleg a nagyszüleink korosztálya képes úgy beszélni, egy orvossal, mint egy szakemberrel, főleg ha az orvos korrekt és empatikus. Bezzeg a fiatalok! Gyakorlatilag soha életükben nem voltak még kórházban, sok rossz tapasztalatuk sem lehet személyesen, de úgy beszélnek az orvosokkal és a nővérekkel, mintha a seggükből rángatnák ki őket. Zéró tisztelet, ami akkor a legbosszantóbb amikor részedről ez megvan. Amikor úgy köszöntöd a fiatal beteget, hogy "Üdvözlöm Uram!" ő meg letegezés úgy válaszol a kérdéseimre, mintha szívességet tenne nekem. Én ilyenkor úgy a szemébe mondanám, hogy nem a kocsmában vagy b+!
A fizetés terén is ez a helyzet, zéró megbecsülés. Nők terén szintén. Manapság nem tudom mi jön be a hölgyeknek, de az, hogy életeket próbálok menteni biztos nem.
Komolyan mondom lehet jobb lett volna a sok tanulás és lemondás helyett, elmenni asztalosnak, és végigbulizni a fiatalságomat, hiszen a társadalom szemében ezek a szakmák, orvos, kutató lótrágyát sem érnek, vagy akik számára még mindig érték egy orvos, ők hamarosan kihalnak. Nekünk meg maradnak a bunkó YOLO, dolce vita fiatalok. Nem vagyok biztos benne, hogy szívesen fogok ilyen embereket gyógyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!