Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy van a Tóth családnév...

Hogy van a Tóth családnév angolul?

Figyelt kérdés
Vagy ha külföldön élünk, és pl. a gyerekünk már ott születik és külföldi nevet kap, a magyar vagy az angol megfelelőjét használják a családnévnek?

2014. aug. 8. 22:49
 1/7 anonim ***** válasza:
A családnév nem változik, nem fordítják le, vagy ilyesmi.
2014. aug. 8. 22:52
 2/7 A kérdező kommentje:
De pl. Barna János használhatja úgy külföldön, hogy Johnny Brown nem?
2014. aug. 8. 22:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Neveket nem fordítunk. Az idióta angol tanárom azért nem adta meg az 5-öst, mert nem fordítottam le a mondatban hogy Jack mikor a csávó neve. Azt mondta hogy az a János.

Hát b*ammeg gondolom neki facebookon is külön indiánneve van -.-"

2014. aug. 8. 23:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Neveket nem fordítunk.

Az én nevem Fekete. Angliában élek, de soha nem mutatkozom be úgy, hogy Black.. Mindenki úgy ismer, hogy Andrea Fekete. Ennyi.

Se az indiaiak, fekák, kínaiak.. senki nem fordítja le a nevét.

2014. aug. 8. 23:10
 5/7 A kérdező kommentje:
de, gondolom rövid o-val írják, pl. Jack Toth..?
2014. aug. 8. 23:27
 6/7 anonim ***** válasza:
73%

Nem.

Ezen mit nem lehet érteni? Neveket nem fordítunk le más nyelvre, max. a sorrendet variáljuk ( Kis János - János Kis ).

2014. aug. 8. 23:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Mivel ékezet nincs...de nem fordítják le, jól is néznénk ki:) nekem pl nem is olyan a vezetéknevem, ami lefordítható, mint pl a fekete...meg nem is gyakori, mint Kovács, Smith

A János az John angolul, nem Jack, bár régen Birminghamnen a Johnt becézték yjacknak, lásd Ozzy könyve.

Fekete Andreát ismerek Veszprémből:)

2014. aug. 8. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!