Ismertek olyan embert, vagy tudtok olyanról (pl ismert ember), aki külföldre költözött, ottani állampolgár lett, (a magyar állampolgárságot esetleg "leadta"), és nevet is változtatott?
Figyelt kérdés
2014. aug. 4. 11:51
3/12 anonim válasza:
Nem szokás állampolgárságot leadni, nem is lehet, de nem is előnyös.:)
4/12 A kérdező kommentje:
FYI: Vannak országok, ahol nem létezik kettős állampolgárság, így ahhoz, hogy a helyi állampolgárságot megkapd, le kell adni a "régit".
2014. aug. 4. 12:28
5/12 A kérdező kommentje:
Még mindig a kedves tájékozatlan utolsónak: ehhez nem is kell messze menni, pl Európa legfejlettebb államai közt is van ilyen.
(kérvényezheted, hogy ne kelljen leadni a régit, amennyiben az "kivitelezhetetlen" a volt anyaországod hatóságai miatt. Nem tudom, ez Mo esetében fennáll-e, de elképzelhetőnek tartom :)))) )
2014. aug. 4. 12:30
6/12 anonim válasza:
Apukám a nyolcvanas években jött át Mo-ra (Romániából), és ő magyar állampolgár lett, nem volt lehetőség kettős állampolgárságra. Bár ő nem ismert ember, vagyis csak a szakmájában:) megfelel?:))
A legjobb barátom pl. nemrég kapta meg az US citizenshipet, a magyart is megtartotta, mert miért adná le, és a gyerekük magyar bölcsibe jár, ők meg évente hazajönnek.
7/12 A kérdező kommentje:
De volt névváltoztatás is? Az lenne a lényeg!
2014. aug. 4. 19:34
8/12 A kérdező kommentje:
Ugyanis én nemsokára megigényelhetem az állampolgárságot ahol élek, (nem itt Mo-on, most csak nyaralok :)) és elgondolkodtam, hogy milyen lenne egyúttal nevet is változtatni. Az otthoniak biztos továbbra is a "régi" nevemen szólítanának, s ez furcsa lenne. De a családalapítás, egyéb ügyintézés szempontjából viszont könnyebség lenne. Tudom, tudom, nagy változás, meg hazaáruló meg emúttnyóccév stb, csak eljátszom egyelőre a gondolattal mindentől függetlenül.
2014. aug. 4. 19:37
9/12 A kérdező kommentje:
*könnyebbség
2014. aug. 4. 19:38
10/12 A kérdező kommentje:
Van ilyen szó egyáltalán? furcsán néz ki így írásban :))
2014. aug. 4. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!