Utálom magam. Mit tehetnék? (Kérlek csak akkor válaszolj ha végigolvastad)
Nagyon utálom magam, az életem szart se ér. Semmire nem vagyok képes, teljesen értelmetelnül vagyok itt. Nincs különösebb célom az életben, nem is lenne értelme, mert úgysem lennék képes elérni. Még a mindennapi dolgokra is képtelen vagyok néha, mert utálok emberek közé menni, és nem tudom normálisan kifejezni magam ha ismeretlenekkel kell beszélnem. Egész nap csak itthon ülök és elütöm az időm mindenfélével, olvasok, filmet nézek, zenét hallgatok. Teljesen unalmas az életem, és ha valami történne az elől menekülök, mert nem tudom normálisan kezelni a változásokat sem, mindentől félek. Soha nem járok társaságba, kerülöm az embereket. Mások se tartanak már túl sokra, mert látják hogy milyen vagyok. Amíg középiskolás voltam, az osztálytársaim rendszeresen megaláztak, kiközösítettek, mert nem voltam olyan mint ők. Azt hiszem meg is érdemeltem, mert tényleg egy nagy szar vagyok, képtelen bármire, alkalmatlan az életre. Nincsenek barátaim, nem tudok szeretni se, mert mindenkiről azt hiszem hogy csak kihasznál, vagy csak bántani akar, és nem tudom elhinni hogy bárki is őszintén szeretne. A lányoknak se kellek, mert unalmas, ronda és bunkó vagyok. Nincs semmi önbizalmam. Még öngyilkosságra se vagyok képes, mert túl gyáva vagyok hozzá. A hangulatom meg kb olyan mint az időjárás, egy napon belül is nagyon sokat képes változni, de ettől még a helyzetem ugyanaz, és csak nagyon ritkán van olyan alkalom hogy képes vagyok normálisan elbeszélgetni más emberekkel. Most egyetemre járok, idáig eljutottam, de itt sem tudok úgy teljesíteni ahogy szeretnék, és nem látom semmi értelmét az egésznek, teljesen motiválatlan vagyok.
Még valami, aki azt írná hogy "sürgősen fordulj szakemberhez", vagy valami ilyesmi, az inkább ne is pazarolja az idejét! Aki meg olyasmit írna hogy "öld meg magad, azzal mindenkinek sokat segítenél", az inkább beszélgessen velem, mert szükségem van a biztatásra hogy meg bírjam tenni!
Szerintem menj el horgászni.
Vagy süss szalonnát horgászás közben.
"Azt hiszem meg is érdemeltem, mert tényleg egy nagy szar vagyok, képtelen bármire, alkalmatlan az életre."
Miért érdemelted volna meg?! Nem, nem érdemelted meg. Ezt senki nem érdemli meg. Inkább gondolj arra, hogy te nem vagy ilyen és ezért mennyivel többet érsz náluk. Mert többet érsz, biztosan! Tehát próbálj meg így gondolkodni.
A következő az legyen, hogy tűzz ki egy célt. Nem feltétlen olyanra gondolok, hogy mit szeretnél dolgozni, ha negyobb leszel. Elég annyi is, hogy szeretnél elutazni valahova,stb. Ha erre pl. nincs pénzed, akkor tanulnod kell, hogy legyen pénzed és utazhass. Mindegy mi a célod csak legyen.
Egy nagyon jó tanács, amit a helyedben megfogadnák: Nem tudom, hogy vallásos vagy e vagy hogy mennyire ellenzed ezt, remélem nyitott vagy legalább erre. Menj el egy templomba, ülj be misére, hallgasd a káplánt/plébánost, hidd el jót fog tenni. Megnyugtat. Szerintem sokkal jobb ember lettem én is mióta ezt csinálom. Ott sok rendes ember van, nem fognak beszólni,lenézni. Amikor belépnek az ajtón és pl. rámosolyogsz vissza fog mosolyogni. Legalább ezért próbáld ki egyszer, ha nem is leszel mélyen vallásos. (És nem egy reményvesztett öreg nénike vagyok a templomból, hogy ezt írom)
17L :)
Pedig egy szakember segíthetne, de ha nem, hát nem. Esetleg olvasni olvashatnál pszichológiai könyveket. Ha azt sem akarsz, akkor nem akarsz megváltozni, valahol mélyen, magadnak se beismerve, ez jó neked így ahogy van.
Mert akinek valami tényleg nem jó, az változtatni akar, azaz megváltozni, ami nehéz és fájdalmas természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!