Mi értelme van a "szelfiknek"?
selfie=önmagunk fényképezése általában telefon első kamerájával
Mire jó? Miért lett divat?
Eléggé idegesítő amikor megyek az utcán, vagy bárhol vagyok, még az okmányirodában is hallom, ahogy fényképezik magukat. Persze ezek a képek elég ocsmányak, nincs rendesen beállítva, szerkesztve/nem az utólagos szerkesztést értem ezalatt/.
Ezt miért csinálják?
Azért van amikor hasznos is tud lenni. Teszem azt van valami új dolog rajtad. Például egy kalap, és csak gyorsan akarsz magadról egy képet készíteni, amit elküldesz egy barátodnak, hogy nézze meg, hogy milyen. :D És nem akarsz azzal vesződni, hogy mást megkérj. Erre például jó. :)
Szerintem ez még mindig jobb, mintha a tükörben fényképezik magukat az emberek. Talán emiatt is lett kitalálva, meg azért, hogy ne kelljen száz fotót ellőni vaktában úgy, hogy nem látják magukat. Ezek a fotók nem arra mennek, hogy tökéletesek legyenek, művésziek. Egyszerűen csak aki készíti magáról, az nézzen ki jól, illetve a háttér maga.
14/L
Oké, hogy ha meg akarsz gyorsan mutatni valamit valakinek, az elfogadható. De hogy napi több tíz, esetleg több száz képet csinálni magadról, csak úgy, és ezeket ki is tenni valahova, az már beteges. Főleg, ha fiúk csinálják ugyan ezt.
Ja és
14/F
Pedig lehet akár egyenértékű is vele.
Van olyan ismerősöm aki ha csinál egy fotósorozatot mondjuk nyaraláson ahogy valami neves helyen áll. Majd minden egyes képet felrak, max annyi a különbség, hogy két tincse máshogy áll.
Felőlem csinálják, ha nekik ez okoz öröm, engem nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!