Csak engem zavar?
Engem zavar csak, hogy minden kisgyereknek van telefonja (és természetesen, nem olcsó), hogy egyik sem tiszteli még annyira sem a másikat mint én kicsinek, vagy hogy az unokáim lehet nem játszanak majd a kint mert akkor már nem lesz "menő", mert már semelyiket sem fogja érdekelni a kint lát, a bújócska, a szárhámorú vagy esetleg a fára mászás?!
Komolyan csak én félek hogy nem lesz jó gyerekkoruk?! Hogy ez az evulúció hanyatlik?
Csak engem zavar hogy senki nem becsül meg senkit és semmit?!
A tisztelet nem az elektronikus kütyükön múlik.
Egyébként ezek a dolgok hozzátartoznak az élethez, ha tiltod a gyereket tőle, akkor hátrányba kerül a többiekhez képest. Én megéltem, ahogy a nagyon drága és ritka betárcsázós net után ma már viszonylag kevés pénzért 10-20 megás netet lehet venni. Gyerekkoromban még egy laptop nagy szó volt, ma a telefonom 3x akkora teljesítményű, mint az akkori csúcsgépek.
A mai gyerekek már beleszülettek ebbe, és ebben is érvényes, hogy "játszva tanul az ember", tinikor végéig csak játszik ezekkel az eszközökkel, de közben megismeri a működésüket, így felnőttkorában tudja majd használni.
Nyilván szívesen játszanak kint is sokan, ez tuti. De manapság már nem a fára mászás által fejlesztett képességekre van szüksége később a gyereknek (erő, állóképesség, stb), hanem az elektronikai dolgok által fejlesztett képességekre.(információ megtalálása az interneten, kommunikálás rajta keresztül, különböző programok kezelése)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!