Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Utáljátok, kedvelitek vagy...

Utáljátok, kedvelitek vagy közömbösek vagytok az erdélyi magyarokkal szemben?

Figyelt kérdés
Hellosztok. Mikor utoljára jártam nállatok eléggé sok utálatot kaptam csak azért mert Romániaból vagyok.Haragot nem tartok, de kiváncsi vagyok az itteni emberkék hogy vélekednek erről.Itthon nyugodt a helyzet Romániában, már senki se mond olyat hogy hazátlan vagy hasonlok...

2014. júl. 14. 21:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Semmiképpen sem utálom. Kedvelni sem kedvelem, mert nem lakhely szerint kedvelem az embereket, főleg nem az idegeneket. Akkor közömbös vagyok? Azt sem mondanám :)

Inkább érdeklődő. Még nem voltam határon túl, magyar lakta településen, így személyes tapasztalatom nincs. Kíváncsi vagyok, milyen lehet, mert nagyon sokan mondják, hogy ott nagyon őrzik még a hagyományokat, és szebben, ízesebben beszélnek, mint itt. De gondolom lehet, hogy ez csak sztereotípia.

2014. júl. 15. 09:43
 22/27 anonim ***** válasza:

Úgy önmagában nincs se negatív, se pozitív véleményem emberek csoportjáról, azt gondolom ez érthető.

Azonban, ha személyesen találkozok egy emberrel és kiderül, hogy erdélyi, azért megvillan a vészjelző és résen leszek.

Több erdélyi ismerősöm is volt már és nem voltak jók a tapasztalataim. Nem voltak rossz emberek vagy ilyesmi, csak olyan tulajdonságaik voltak, amiket én nem szeretek. Pl; mind nagyon törtető volt, negédeskedő, panaszkodni nagyon tudtak, illetve az ember intimszférájába mindig bemásztak. Ez a kérdezősködés, mindent tudni akarás nagyon idegesítő. Aztán ha az ember nem válaszol, akkor ők kezdik el mesélni a nyomorukat és le se lehet állítani őket... Szóval tisztelet a kivételnek.

2014. júl. 15. 10:40
 23/27 A kérdező kommentje:

Hát a hagyományokat nem őrzik egyformán, van aki igen van aki nem. A magyarságot se annyire, hiszen nem mindenki hazafi. Mindenki éli az életét ahogy tudja közösen más nemzetiségekkel. Legtöbbünk egyáltalán nem utálja a román honfitársainkat, sőt munkahely, barátikör , kiruccanások közösek... Székelyföldön azért más a helyzet.

Végülis amit mondott az utolsó kb ugyanolyan ahogy én vagyok magyarországgal, készenlétben mert voltak rossz tapasztalataim. A törtetést nem szeretem semmilyen népben, konkurencia mindig utálathoz vezet.A panaszkodásról nem mondhatok sokat, sokszor mikor elmegy egy személy külfőldre nem mennek rózsásan a helyzetek, lehet depressziós is az illető és alig tudja magában tartani ezeket, ez bármilyen népre érvényes inkább emberfüggő szerintem.

2014. júl. 15. 11:09
 24/27 anonim ***** válasza:
Közömbös vagyok. Vannak erdélyi magyar ismerőseim akiket szeretek, és vannak akiket nem. Abszolút nem érdekel, hogy valaki erdélyi.
2014. júl. 15. 13:53
 25/27 anonim ***** válasza:
Különösen nem foglalkoztatnak az erdélyi magyarok. Közömbös vagyok irántuk.
2014. júl. 15. 14:29
 26/27 anonim ***** válasza:
Közömbös, nem utálom és nem szeretem, nekem mindegy, valaki honnan származik vagy hol él, az a lényeg, milyen emberileg.
2014. júl. 15. 14:46
 27/27 anonim válasza:
Én szeretem őket,nagyon aranyosak, sokkal szebben beszélnek mint itt,jó hallgatni őket,mi szoktunk menni majdnem minden évben erdélybe nyaralni.Semmi okuk nincs az embereknek utálni titeket, csak irigységből , gyönyörű helyen éltek , nagyon szép a tájszólásotok. ;)) :)
2014. júl. 15. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!