Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Utáljátok, kedvelitek vagy...

Utáljátok, kedvelitek vagy közömbösek vagytok az erdélyi magyarokkal szemben?

Figyelt kérdés
Hellosztok. Mikor utoljára jártam nállatok eléggé sok utálatot kaptam csak azért mert Romániaból vagyok.Haragot nem tartok, de kiváncsi vagyok az itteni emberkék hogy vélekednek erről.Itthon nyugodt a helyzet Romániában, már senki se mond olyat hogy hazátlan vagy hasonlok...

2014. júl. 14. 21:51
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
100%
Ugyanolyan magyarok vagytok, mint mi. Csak másik országban éltek. Ezért nem hiszem, hogy utálni kellene titeket. Engem inkább érdekel milyen lehet magyarként külföldön, nem utálok senkit, csak mert nem Magyarországon született.
2014. júl. 14. 22:13
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Apám erdélyi származású, de ő maga is azt vallja, hogy tartani kell az erdélyi magyaroktól. Sokaknak van velük rossz tapasztalata, pl. apám szerint nem dolgoznak túl jól és gyűlölködők (én csak az utóbbit tapasztalom, ha megyünk Kolozsra rokonokhoz).

Szerintem a politikai helyzet is rátesz egy lapáttal, mert már szavazhattok azokról a törvényekről, amik aztán minket érintenek, titeket nem. Erről nem ti tehettek, de valakit csak utálniuk kell, nem utálhatják azt, akit ők maguk választottak meg...

2014. júl. 14. 22:18
 13/27 anonim ***** válasza:
Teljesen közömbösek számomra. Nekem ugyanolyan magyarok, mint akik Magyarországon élnek.
2014. júl. 14. 22:19
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb barátnőm erdélyi magyar. Egyik munkatársam egy állat veri a feleségét és a munkahelyen is agresszív a női munkatársakkal.. Személyfüggő, nem fogok valakit az alapján besorolni, hogy honnan származik, hanem, hogy milyen ember.
2014. júl. 14. 22:22
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerek erdélyi magyarokat, így közömbös vagyok.

Csak azért nem szeretnék, utálnék senkit, mert erdélyi magyar.

Azért valamiféle pozitív érzés van bennem úgy általában a határon túli magyarok iránt, mert tetszik, hogy így meg tudták őrizni a kultúrát, hagyományokat, nyelvet, akkor is, ha ezt a körülmények nem mindig segítik elő (sőt).

2014. júl. 14. 22:24
 16/27 A kérdező kommentje:
Hát azért nem őrzi meg minden erdélyi magyar a hagyományt stb. Ez emberfüggő, én inkább a nyugati hatások után mentem, nem azzal büszkélkedek hogy magyar vagy román vagyok, inkább azzal hogy ember maradtam vagyis emberséges.
2014. júl. 14. 22:29
 17/27 anonim ***** válasza:
43%

Számomra teljesen közömbösek a határon túli magyarok.

Persze addig a pontig, amíg beleszólást nem kapnak Magyarország ügyeibe, bár ez megint csak a kormány hibája, nem a határon túliaké...

2014. júl. 14. 22:53
 18/27 A kérdező kommentje:
Nekem biztos nem lenne beleszólásom, mert nekem Magyarország külföld én csak turista vagyok ott.
2014. júl. 14. 23:11
 19/27 anonim ***** válasza:

Mindegy honnan jössz. De én kifejezetten nyitott vagyok a határon túliak felé, jártam is már Erdélyben, a politikát meg leszarom.

Emberséges ember vagy-e, csak ez számít.

2014. júl. 15. 01:17
 20/27 anonim ***** válasza:
77%
Le se tojom őket.
2014. júl. 15. 01:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!