Utáljátok, kedvelitek vagy közömbösek vagytok az erdélyi magyarokkal szemben?
Apám erdélyi származású, de ő maga is azt vallja, hogy tartani kell az erdélyi magyaroktól. Sokaknak van velük rossz tapasztalata, pl. apám szerint nem dolgoznak túl jól és gyűlölködők (én csak az utóbbit tapasztalom, ha megyünk Kolozsra rokonokhoz).
Szerintem a politikai helyzet is rátesz egy lapáttal, mert már szavazhattok azokról a törvényekről, amik aztán minket érintenek, titeket nem. Erről nem ti tehettek, de valakit csak utálniuk kell, nem utálhatják azt, akit ők maguk választottak meg...
Nem ismerek erdélyi magyarokat, így közömbös vagyok.
Csak azért nem szeretnék, utálnék senkit, mert erdélyi magyar.
Azért valamiféle pozitív érzés van bennem úgy általában a határon túli magyarok iránt, mert tetszik, hogy így meg tudták őrizni a kultúrát, hagyományokat, nyelvet, akkor is, ha ezt a körülmények nem mindig segítik elő (sőt).
Számomra teljesen közömbösek a határon túli magyarok.
Persze addig a pontig, amíg beleszólást nem kapnak Magyarország ügyeibe, bár ez megint csak a kormány hibája, nem a határon túliaké...
Mindegy honnan jössz. De én kifejezetten nyitott vagyok a határon túliak felé, jártam is már Erdélyben, a politikát meg leszarom.
Emberséges ember vagy-e, csak ez számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!