Mit éreznél, ha édesanyád azt mondaná, hogy "hülyébb vagy, mint a másik kettő"?
Ha teheted, olvasd el a Mérgező szülők című könyvet.
Én olyan családba születtem, hogy több generáción keresztül iskolapéldája lehetnénk az abban leírt eseteknek, és szeretném ezt a problémát megoldani, hogy a leendő utódaimnak valami jobbat adhassak tovább.
El tudom képzelni, mit érzel, ha kell, kérj segítséget.
Nekem nagyanyámék húzták le mindig az önértékelésemet olyasmi beszólásokkal mint neked van, meg taszítottak depresszióba egy időre olyanokkal hogy ha nem találkoztam egy napra a barátaimmal akkor egész nap mondták hogy biztos szarnak a fejemre vagy már meg is utáltak.
Egy idő után megelégeltem és visszamondtam ugyanezt, mert rá a nap 24 órájában és a hét 7 napján igaz volt ez teljesen. Mikor kaptam egy ilyet és visszakérdeztem hogy "Hol vannak a te barátaid? Vagy egy ember akivel egyáltalán jóban vagy?" akkor bedühödött és idegbajt kapott. Meg soha nem ütött, de kaptam büntetést minden ilyenért. De megérte annak idején :) ÉS utólag most is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!