Én ezt nem bírom így tovább. Mit csináljak?
____________Már 15 éve azt hallgatom, hogy egy senki vagyok és nem érek semmit, mindenhez túl hülye vagyok... ________________
Akkor hány éves vagy 30 ?
akkor nem 15 élve hallgatod ezt. max 3 éve.
pl egy 7 éves gyerek fel sem fogja ezeket.
még 3 év ki lehet bírni.
Egyet csinálhatsz, legyél minél önállóbb, gondolkodásban, az életben egyaránt. Olvass pszichológiai könyveket, hogy tudj fejlődni önmagadtól. (Javaslom Fromm, Frankl, Yalom könyveit)
Tanulj egy jó szakmát, hogy 18 éves korod után el tudj otthonról költözni.
Keress valakit, akivel el tudsz beszélgetni mindenről, ami foglalkoztat, ami történik veled. Esetleg levelezés is szóba jöhet.
Egyetértek az előttem felszólalóval; az energiáidat saját magadba kell fektetned. Rengeteg olyan könyv létezik, amelyek pozitív, hasznos tanácsokkal látják el az olvasót (pl. Louise Hay: Éld jól az életed; vagy szintén tőle "Az erő benned van"; vagy Rhonda Byrne a "Titok" c. könyv, amely meg lett filmesítve is és fenn van a youtube-on is magyarul stb. stb.). Bár ezek a könyvek elsősorban felnőttekhez szólnak, sosem korai elolvasni őket. Addig is járj el különböző foglalkozásokra az iskolában, amelyek érdekelnek, vagy a suli vagy a városi könyvtárában töltsd el az idődet tanulással (és itt nem csak az iskolai tantárgyakra gondolok, hanem olyan tanulásra, ami érdekel). Én pl. sokat szerettem volna utazni, ezért hát elkezdtem utazós könyveket olvasni, majd az internet megjelenése óta ( :D) már interneten olvasok minden olyanról, ami érdekel. Olvashatsz sokat pl. a táplálkozásról is. Ha elfoglalod magad, és elkezdesz egészségesebben táplálkozni (a lehetőségeidhez képest), akkor a súlyod is csökkenni fog. Ha suliba jársz, beszélgess az iskola pszichológusával, és panaszold el neki azt is, hogy hogyan viszonyulnak a szüleid pl. a látásod és hallásod problémájához.
A 18. szülinapodon pedig végleg elhagyhatod őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!