Most én nem fejeztem magam ki jól? Hülyének néztek az állampolgársági ügyeknél, ráadásul akik tanúja voltak, azok is.
az ügyintézővel amúgy is ellenszenvezünk.
de egyszerűen azt látom nem érti mit mondok, 3x futotam neki, utána feladtam. kérdésre így nem válaszolt.
az érdekelne, hogy nem vagyok érthető??
a szitu:
gyerekem apja német, én magyar, intézném a kettős állampolgárságot, kérdezném anyakönyvvezetőnket, mik kellenek hozzá.
erre egy ügyintéző megtagadja, hogy ilyen nincs, ezt nem lehet, ne is várakozzak, utána sem kérdez.
erre közlöm az állampolgárság vérségi úton jár (mai törvények sz) tehát de.
erre közli ő mint magyar állam területén nem adhat ki csak magyart.
erre ismétlem magam, hogy vonatkoztasson már el a területtől, mert vérségi úton jár.
erre elmondja ugyanazt.
utolsó próbálkozásom az volt, hogy magyaráztam, ha én mint magyar akár az eszkimóknál szülök, és ott kérem az anyakönyvvezetést, a gyerekem attól még nem lesz eszkimó!!!
hát csak folytatja, az ott várakozók, meg engem néztek le, meg hülyének.
azóta utána jártam, magánszemélyek mondták, hogy a másik állampolg-t kérvényezni kell és bejelentett lakcím sem ártana, de kérdezzek rá pontosan.
de hogy kérdezzek így rá?
szóval tényleg nem voltam világos?
miért jön állandóan a területtel?
Kérdező!
A google-ba beírod, hogy "Einbürgerungsbehörde", és mellé írod annak a tartománynak a nevét, amelyben él az apa, vagy ahol született a gyerek (pl. Frankfurt), oszt rögtön kiadja neked a megfelelő linket. Ottan köll kérvényezni, vagyis egy "Antrag auf Einbürgerung" nevű nyomtatványt kell kérni, illetve letölthető a honlapról. Aztat kitöltöd, és aztán nem tudom hogyan eljuttatod nekik a szükséges többi papírral együtt (nemtom, a gyerek születési anyakönyvi kivonatának hiteles német fordítása meg az apáé biztosan kell, de szerintem a tiéd is).
ma 14:18
Magyar lesz. Mert Magyarországon született. A kis kínai szüleinek meg otthon , Kínában kell kérnie a kínai anyakönyvezést. :)))
"Magyar lesz. Mert Magyarországon született."
ismétlem vérségi úton kapja az állampolgárságot, nem annak függvénye, hogy hol született
amúgy az apa lakhelye szerinti németországi anyakönyvi hivatallal levelezek
most kérdeztem konkrétan rá, hogy ki kell menjek hozzájuk?
"Magyar lesz. Mert Magyarországon született."
ja és ha én eszkimókunyhóban szülök, akkor sem lesz a gyerekem eszkimó. de ezt is írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!