Miért nem megy nekem ez az élet dolog?
Na, így akkor már van valami támpont.
Az első és legfontosabb, hogy mindig legyenek kitűzött céljaid.
Teljesen mindegy, hogy mi. Egy kirándulás, egy kiscica örökbefogadása, egy szép ruha vásárlása, vagy BÁRMI.
Ha mindent megteszel érte, hogy sikerüljön, akkor lesznek sikerélményeid, ami magabiztossá tesz, és komolyabb dolgokba is bele tudsz vágni.
Abban igazad van, hogy minden a pénzről szól.
De ha egy kicsit elvonatkoztatsz, akkor sok minden másnak is tudsz örülni.
Pl. hogy süt a nap és nem szakadó esőben kell sietned valahová, vagy hogy nincs valami komoly betegséged, vagy vannak barátaid, stb.
Az életet buliként kell felfogni.
Persze, hogy vannak rossz dolgok is, de mindenhol vannak.
Most ha szomorkodsz vagy csak túlélni akarod a napokat, akkor csak magadnak ártasz vele.
Van párod?
A munkád szereted?
Hobbid?
Haverok/barátnők (attól függően, hogy nő vagy vagy férfi)
"Csak" a pénz a gond?
Folytatom.
Itt van mondjuk az én példám.
1 hónapja nincs munkám, emiatt egy halom tartozásom van, jelen esetben van 2000 Ft-om, és nem tudom, hogy holnap vagy 1 hónap múlva jutok pénzhez.
Mindent megpróbálok és nem adom fel.
Igaz, hogy rettentő nehéz nem gondolni rá, hogy akár holnap kidobhatnak az albérletből, de ha egyfolytában arra gondolok akkor nem lesz senkinek sem jobb.
Próbálom vidáman felfogni, hogy most legalább jut idő magamra, olyan dolgokat el tudok intézni amire máskor nem jutott időm, és mindezt napsütéses időben, így (bérlet és üzemanyag híján) gyalog vagy biciklivel is bárhová eljuthatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!