Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha biztos lenne hogy meghalsz,...

Ha biztos lenne hogy meghalsz, ha megmentesz valakit, akkor megtennéd?

Figyelt kérdés
Egy idegent, pl. egy gyereket.(elméleti kérdés)
2014. jún. 27. 17:02
1 2 3 4
 21/39 anonim válasza:
100%
Oké, most mondod, hogy te bizony meghalnál egy vadidegenért, de ha élesben menne, megtennéd? Mert most itt dobálózunk a szavakkal, de feláldozni valakiért az életünket, az azért nagy dolog. Én biztos, hogy nem áldoznám fel az életemet egy olyanért, akit nem is ismerek, mert én értékelem az életemet, mindenkinek egy van belőle, miért adnám oda az enyémet valaki másnak? Persze ha valaki olyanról van szó, akit nagyon szeretek, akkor bármikor meghalnék, csak neki ne essen baja. És szerintem ez az egészséges hozzáállás, hiszen senki se várhatja el tőlem, hogy meghaljak egy olyan emberért, akit soha nem ismertem.
2014. jún. 27. 17:45
 22/39 anonim ***** válasza:
Megis tettem élesben,vagyis megmentettem valakit,szerencsére nem haltunk meg.
2014. jún. 27. 17:57
 23/39 anonim válasza:
akkor respect neked, de a kérdésben az áll, hogy ha BIZTOS
2014. jún. 27. 17:59
 24/39 anonim válasza:

bocsi valamiért elküldte a válaszomat

szóval a kérdésben az áll, hogy ha biztosra tudod hogy meghalsz

azért ez kicsit átértékeli a nézetedet, vagy nem?

2014. jún. 27. 18:00
 25/39 Költőnő? ***** válasza:
Van egy érdekes fogalom, életösztönnek hívják.
2014. jún. 27. 18:01
 26/39 A kérdező kommentje:

Ahogy mondtam, nem hinném, hogy mérlegelnék.

Az ilyesmit általában van egy pillanatod eldönteni.

Amúgy amit biztosnak tart valaki, az sem teljesen biztos általában... De azért valószínűsíthető. Mondjuk ha berohansz egy égő házba, nem érdemes számolni a holnapi kenyér árával.

vagy magamat tartom kevésre, vagy másokat sokra, de szerintem nem engednék oda veszni mást.

Persze ez akkor és ott derül ki, amikor megtörténik ilyesmi.

2014. jún. 27. 18:05
 27/39 anonim ***** válasza:
Éppenséggel nem volt időm mérlegelni,szerencse volt hogy egyikünk sem hagyta ott a fogát.
2014. jún. 27. 18:07
 28/39 anonim ***** válasza:
egy gyereket megmentenék, egy idős embert nem. mindegy hogy ismerem-e őket. nekem még van hátra 50-60 évem, ha minden jól megy. miért cserélném ezt be valaki más életének 10-20 évére? szerintem így etikus, de hogy valóban mit tennénk, szerintem egyikünk se tudja, amíg olyan helyzetbe nem kerül. sokan vannak, akik most azt írják hogy nem tennék meg, de ha tényleg választás elé kerülnek akkor mégis megmentenék az idegent is és úgy érzem a fordítottja is igaz sok emberre.
2014. jún. 27. 18:08
 29/39 A kérdező kommentje:

Mondtam, hogy nincs idő rá...

Amúgy tisztelet neked. Nem ilyen helyzettől, de mentettem már meg én is valakit. nem durva 1 pillanatos valamitől...

De azért az is valami.

Viszont én legalább 10szer haltam meg majdnem. Busz-kocsi-vonat-eletromos körfűrész-többszáz kilós fa rönkök és olyen finomságok. Így cseppet sem lepne meg, ha egyszer nem csak majdnem lenne belőle.talán ezért is nem érdekel annyira a dolog. vagyis érdekel, de nem dramatizálom. Inkább félnék egy hosszú és fájdalmas, leépüléssel járó betegségtől.

2014. jún. 27. 18:11
 30/39 anonim válasza:

engem is már négyszer majdnem elütött a kocsi, zebránál, körülnézés után, nem az én hibámból. jó fejek :D

egyszer meg rám esett a csillárom, épp fordultam egyet az ágyban, és épp akkor esett le. de tényleg előtte kb két perccel fordultam át az oldalamra, így csak az egyik lábfejemet találta el az egyik sarka, de ha pont ott fekszek alatta, akkor agyonnyom, mert elég nehéz csillár volt. micsoda mázlisták vagyunk, kedves kérdező, hogy még mindig élünk :D

2014. jún. 27. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!