Mit kezdjek ezzel a helyzettel?
22 évesen az ember még elég fiatal ahhoz, hogy újrakezdje az életét, úgyhogy fel a fejjel! :)
Hasonló helyzetben ugyan még nem voltam, de ismerem ezt az elkedvtelenedést és a járulékos figyelemhiányt. Ez nem betegség, hanem rosszkedv és azokkal is előfordul, akiknek látszólag sínen van az élete.
Van olyan családtag, vagy ismerős akinek őszintén kibeszélheted a problémát személyesen? Ha nincs, akkor ülj le a barátoddal és neki meséld el, amit írtál. Valószínűleg azért flegma, mert már sok viharon keresztül mentetek (hány éve is jártok?) Egy erős kapcsolatban bármit megbeszélhettek és neked most szükséged is van egy erős kapcsolatra, hogy valaki melletted legyen.
A párválasztás szerencse kérdése is. Nem ismerem a barátodat. Neki van munkája? Olyan férfi, aki nem szereti, ha egy nő irányítja, állandóan a haverjaival lóg és nem szeret romantikázni, vagy pedig régebben ennek az ellentéte volt, csak mostanában kedvtelenedett el ő is?
Munkaügyben pedig: azt, hogy miként légy jó szakember és hogyan mélyülj el dolgokban, az iskolás évek alatt lehet a legjobban megtanulni. Ha majd kapsz egy borzasztó monoton munkát, ne lenyeld a monotonitás okozta stresszt, hanem próbálj elvonatkoztatni tőle. Motiváld magad munka közben, ha kell, képzeld azt, hogy ez a küldetésed. A japánok is így szoktak dolgozni.
Viszont a motiválásban a szülőknek óriási felelőssége van. Az én lányom elég izgága volt, képtelen volt egy helyben ülni alsó tagozatos korában. Sokat kellett vele foglalkozni, mire kedve lett magától tanulni és így nem kallódott el. Ma kutatóként dolgozik Németországban.
Ezt csak azért írom, hogy ha majd lesz gyereked, hogyan neveld: sok türelem; leszidás helyett (bár néha az is kell) érzelmi ráhatások, mint például: "nem játszom veled, ha nem raksz rendet" (de soha se mondd azt, hogy: "nem szeretlek, ha nem raksz rendet"); ha rosszat csinál, ne azt mondd, hogy "ne csináld", hanem, hogy "ez nem tetszik nekem" (ez is érzelmi ráhatás); ha rosszul megy neki a házi feladat, találj majd ki olyat, amiben sikeres és úgy vezesd rá a problémára - a sikerélmény szárnyakat ad, a kudarc pedig kitépi azokat.
Remélem, minden kérdésedre választ adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!