Sokan miért magáznak, holott csak 16 éves vagyok?
Mert sok a buta ember. Szerintem a magázás undorító, én a 40-50 éves munkatársaimat is tegezem.
21/F
Engem soha nem magáznak, csak néhány tanárom, de ők is ha órán kívül beszélünk valamiről 'véletlenül' mindig letegeznek, mert iskolán kívül ugye a velem egykorúakat indig tegezik meg még orvosi rendelőben néha.
Szerintem ez nem azon múlik, hogy idősebbnek nézel-e ki, hanem a másik ember stílusán. van aki boldog-boldogtalant letegez, és ez fordítva is így működik.
Engem is van, aki magáz és nem csak idősebb emberek, hanem van, hogy velem egykorúak.
És nem hinném, hogy sokkal idősebbnek nézek ki a koromnál:)
Inkább megszokás kérdése meg van akit úgy neveltek, hogy magázódni illik (főleg nő esetében), mert ez a tisztelet jele.
De pl. van olyan, hogy egy boltban, futárnak megmondják, hogy az alkalmazottnak magáznia kell mindenkit.
Ezeket ne vedd magadra, egyáltalán nem jelenti azt, hogy öregnek nézel ki:)
Gondolom te is magázod az idegeneket, így ők is téged.
A lányokat szerintem még inkább magázzák, úgy vettem észre. Mikor 17 voltam emlékszem, hogy idegenek minket fiúkat tegezték, a lány osztálytársainkat meg magázták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!