Akik nem vágynak el Magyarországról eszükben se jut kimenni külföldre dolgozni mennyit keresetnek?
Mi nem keresünk sokat inkább nem vettünk CHFre 25millás házat és nagy bmw-t hamis jövedelemigazolásra.
(én 180-190 nettó párom 140-150 (hónaptól függ) nettó ebbe a kafetériák is benne vannak)
Nem mindenkinek a pénz az elsődleges az éltében!
Én pl inkább lemondok az igényeimről havi biztos 120e-ért s a nyugalomért cserébe, mint egy vadidegen országban szenvedjek összezárva vadidegenekkel és keressek minimálbért amiből ott kell megélnem.
11:57-el értek egyet. Mindig ezt hallom hogy "én nem nyalom külföldi seggét, én nem leszek rabszolga"...Holott tanult emberek is kimennek megfelelő tudással, és nem mosogatni.
Építészhallgató évfolyamtársaim közül többen dolgoznak kint, messze jobban keresnek, még ha drágább is az élet maga, míg itthon majdhogynem minimálbért kapsz, pedig elég stresszes, felelősségteljes munka, sok túlórával nem is egy gyári meló.
Azt is hozzá kell tenni, hogy rengetegen csak egy időszakra mennek ki, azt meg ki lehet bírni másokkal összezárva, mert a pénzszerzés a lényeg, és nem az hogy letelepedj ott. Ismerősöm is volt kint, mondta hogy tényleg nehéz, és szar körülmények vannak, de otthon se jobb 3 műszakban a legó gyárban robotolni. És mellé világot is látott, meg olyan élményekkel jött haza, ami miatt végképp megéri.
De sok ismerős van, akik ha keveset is keresnek, akkor sem mennének ki, de itt elsősorban család, barát, barátnő miatt szoktak így dönteni. De ez ilyen, van aki szeret megszokott környezetben lenni, van aki meg elvan idegenek között is.
Mi 300-at hozunk haza fejenként+cafetéria és bérlet.
DE! a kérdésed tévkövetkeztetés, ugyanis a magasan képzettek általában nem vágynak nyugatra, mert 1. itt is van jó állásuk, 2. nem egy eldugott faluban élnek 3. megtehetnek mindent, amit akarnak 4. külföldön nem várnak téged mondjuk kutatóként, ellenben mosogatót keresnek.
Én 500 ezerért sem mosogatnék egy étteremben, mert nem ezért csináltam meg a diplomáimat. És sehol sem akarok bevándorló lenni, és Bp csodás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!