Szoktatok-e tenni valami jót, véletlenszerűen kiválasztott emberekért? Ha igen, miért és hogyan?
Soha nem indulok útnak azzal a céllal, hogy akkor most keresek valakit akinek segíthetek valamiben. Szerintem ez nagyon álszent dolog lenne.
Ha lehetőség van rá akkor persze. Az ember segít, ha tud. Apróságokkal is.
#1 - mondanál példát?
#2 - nem arra gondolok, hogy valaki segítőkész, az szerintem alapnak kellene, hogy legyen, hanem inkább, mikor látod, hogy valakinek, valami nagyon sokat dobna a hangulatán, de normál esetben senki nem tenné meg, mert "az egy vadidegen" és te mégis úgy döntesz, hogy szerzel az illetőnek egy jó napot. Amúgy szerintem a szándék, hogy valaki eldönti, hogy valakinek jó napot szerez nem álszent, csak egy elhatározás. Persze lehet önös érdeknek is felfogni, ha ez neked is öröm :P
#3 - nem pénz adásra gondoltam, bár amiket te mondtál, az inkább olyasmi, hogy megmentettél valakit attól, hogy rossz napja legyen.
Jöhetnek még a válaszok és mennek a zöld kezek ;)
Szerintem a mai világban már egy egyszerű mosoly is sokat segítene.. Legalábbis úgy vettem észre,hogy az emberek többsége a földet bámulva fapofával vonul.
A minap rám mosolygott egy nénike és sokkal jobb kedvre derültem! :)
De a legapróbb dolgok is sokat segítenek, pl.: előreengedsz valakit a boltban,mert látod,hogy siet..
De szerintem az emberek többsége fél kapcsolatot teremteni egy idegen társával. Legalábbis rengeteg helyzet adódott volna nekem: Egy lányt láttam sírni az utcán egyedül és gondoltam megvigasztalhatnám,de mi van ha leordít vagy.. Szóval mire észbe kapnék elvesztettem az esélyt.. :C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!