Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem borzalmas az önzésbe...

Nem borzalmas az önzésbe belegondolni?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy az embereket nagyon könnyű kihasználni, egy pillanat alatt elhisznek neked bármit, mert nem feltételezik a saját értelmi szintjüket rólad(mind ezt tesszük), elég ha érezteted velük, hogy lenyűgöz ami kedves nekik, és vannak barátaid, kapcsolatod. Mások is észrevették már ezeket a jeleket? Minden olyan unalmas és sablonos, 100-ból 99 ember csak a saját érdekei miatt közelít meg téged, szerelmet akarnak, nem kifejezetten téged szeretnek meg, barátokat akarnak, nem téged a barátjuknak. Nekem egyetlen olyan barátom van, aki akkor is fontos, ha nem nyerek semmit belőle, ha csak én hallgatom meg az ő problémáit, ez olyan elkeserítő.

Más is gondolkodik így, vagy titeket nem szomorít el ez a játék, amit játszunk magunkkal és mindenki mással?

18/F

2014. jún. 5. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Miért szomorít el az, ami alapjáraton hozzátartozik az ember természetéhez??

Az ember mindig is önző volt, az is marad. Nevezhetjük önzőségnek, túlélési ösztön maradványainak, vagy akárminek attól még hozzátartozik az emberi természethez.

Ez van. Ezen nem tudsz változtatni viszont azt meg tudod tenni, hogy nem engeded, hogy kihasználjanak.

2014. jún. 5. 22:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy nem tudok változtatni, viszont nem értem sokak miért nem játsszák jól ezt az egészet, hogyan hihetik azt, hogy vannak barátaik, hogy a kapcsolatuk stabil, két dolog lehetséges: Én is épp olyan vagyok mint a legtöbb ember, vagy ők tényleg nem gondolnak bele mások céljaiba.
2014. jún. 5. 22:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Mert megnyugtatja őket ez a tudat, hogy minden tökély.

Azért mégiscsak jobb azon filózni, hogy milyen jó barátaid/párod van mint arra, hogy mikor ki fog hátbaszúrni önzésből..

2014. jún. 5. 22:51
 4/9 A kérdező kommentje:
De egyértelmű! Amikor kiderül, hogy egy egyetemre mentek, és látod ahogy elkezdenek teljesen ismeretlenek feléd közeledni a jó jegyeid miatt, hízelegnek, próbálnak jó színben feltűnni, mégis, hogyan tudnád magad álomba ringatni?
2014. jún. 5. 22:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem a problémádat.

Persze levágós, hogy miért ismerkednek, de hát amíg nem ismernek mi alapján döntsék el, hogy kivel ismerkedjenek? Nyilván nem az agyhalotthoz mész oda haverkodni.Abból mi hasznod van?

2014. jún. 5. 22:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Azzal van bajom, hogy mások számára úgy tűnik nem egyértelmű, hogy a másik nem hülye, és ugyan az mozgatja ami őt is. Nem tudnak egy fokkal jobban kommunikálni, hogy ne legyen egyértelmű a társalgás, és elhiggyem a részem, vagy alkupozícióba kerüljenek egy ígérettel, vagy valami...
2014. jún. 5. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Az a problémád, hogy nem vernek jobban át ? Ne aggódj emiatt, lesznek elegen, akik megfogják majd tenni ezt veled.
2014. jún. 6. 03:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezt értem úgy, hogy 18 évesen még fiatal vagy, de ugyanakkor magabiztos. Azt gondolod, hogy átlátsz mindenen és mindenkin csak azért, mert bizonyos sablonokat észreveszel. Idővel viszont ez változni fog és mindig lesz valaki, aki nálad rafináltabban gondolkozik.

Ne bízd el magad sohasem, bármennyire is jól látnád a dolgokat, mert ez az első lépés a bukás felé.

2014. jún. 6. 03:06
 9/9 anonim ***** válasza:

csak a gondolkodó embereknek borzalmas.

10.000ből 1 embert fogsz találni, akit érdekel.

a felismerés után vagy kirekesztetté és különccé válik az ember, vagy (a többség) beolvadnak a masszába. valószínűleg az emberek legalább 60%a el sem jut a felismerésig, mert állatok szintjén él.

ennél sokkal borzalmasabb az, hogy önzésből képesek másokat hagyni szenvedni, vagy szenvedést okozni nekik.

igen, tudsz változtatni, de csak akkor ha hiszel benne és teszel érte. megváltani a világot egy csapásra valószínűleg nem fogod, de eldöntheted, hogy lesz e valami értelme az életednek, vagy te is zombiként várod a halált.

és shot runnak igaza van.

2014. jún. 6. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!