Lelkileg örög gyerek vagyok, és nagyon félek az öregedéstől. Van még ezzel így valaki?
Nézd, a múlt miatt hiába őrlődzs, az már elmúlt. Nem véletlen mondják, aki mindig hátra néz, az pofára esik végül. Ha nincs egy időgéped, akkor fölösleges ezen rágódni, nem fog semmi változni.
26 évesen még nem kell temetni magad, élj nyugodtan, ahogy jól esik, bőven ráérsz a párkapcsolattal, családdal is. Az öregedés meg... Végül mindenki megöregszik és meghal, ez az élet rendje. Attól, hogy ezt te elutasítod kényszeresen, ez nem fog semmit sem változni. El kell fogadni.
Hasonló gondokkal küzdök, habár én némileg fiatalabb vagyok nálad (20/F).
Én amiatt vagyok ilyen helyzetben, hogy az általános suli vége felé és a gimiben enyhén szólva is nem szerettek és csak nagyon kevés barátom volt. Sokat aláztak az osztályaimban.
Szóval én is küzdöttem (és küzdök a mai napig is) némi önbizalomhiánnyal, és az igazi, önfeledt bulizásokból se tudtam részesülni.
Most, hogy találtam egy jobb közösséget, utólag próbálok mindent pótolni, ami elmaradt, de így felnőtten már persze nem ugyanaz.
Mindenesetre neked is ezt tudom tanácsolni. Tudod, jobb későn, mint soha. :)
Hát, 26 évesen "örök gyereknek" lenni már elég gáz. Minden ember fél az öregedéstől és a haláltól.
Az a helyzet, hogy ha te fixálod magad az "örök gyerek" ketegóriában, akkor ahogy telnek az évek - márpedig telnek, hacsak meg nem halsz fiatalon -, úgy lesz egyre nagyon szakadék a vágyott éned (az örök gyerek) és a valós éned (az X éves felnőtt ember) között. És egyre jobban görcsösz azon, amin nem lehet változtatni, ráadásul a jelent is elszakasztod.
"14 éves koromban váltak el másodjára a szüleim, és az engem olyan mély depresszióba taszított, hogy mondhatni nem voltak kamaszéveim."
Mi az, hogy másodjára? Egyszer már elváltak? Vagy két szer próbálkoztak és végül elváltak? vagy közben mással összeházasodtak? Hány éves voltál, amikor először elváltak? Mennyit veszekedtek a válás előtt, és te akkor hány éves voltál?
Na EZÉRT rettegsz te a felnőtt-léttől! Tönkretették a szüleid a gyerekkorodat. Rég pszichiáternél volna a helyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!