Excellel kapcsolatban segítség?
Van egy statisztikai táblám, ügyfeleket tart nyílván személyes adatok alapján. 1 ügyfél többször is szerepel a táblázatban, minden ügyintézésnél újra felkerül a táblába csak lehet 1-2 adat változik, ami viszont állandó az a taj számuk. Nos annyi a gondom, hogy ebből a táblából statisztikához adatokat kell gyűjteni pl: régi kliens/új kliens számon kell tartani hány fő ez pontosan, viszont mivel egy személy többször is szerepel a táblában is nagyobb eredményt kapok ugye. Hogy lehetne megoldani azt, hogy ne számolja a duplázásokat? Adott a régi/új kliens oszlop és szerintem az állandó taj számokkal lehetne ezt leszűrni, de milyen képlettel vagy egybeágyazott képletekkel tudnám ezt megoldani?
Remélem érthető, amit szeretnék :) ha valaki nagyon lelkes akár a táblát is át tudom küldeni :), nagyon szépen köszönök előre is bármi nemű segítséget!
1.érdemes rendezni az ügyfeleket név szerint
2.jelöljük ki a szűrni kívánt oszlopot.
3.adatok fül/rendezés és szűrés/speciális (irányított szűrés) - az adatokat más helyre másolja(tartomány) és csak az egyedi rekordokat jelenítse meg.
4.az eredmény alatti/melletti cellát jelöljük ki, szúrjunk be egy "darab2" függvényt, ami összeszámolja a nem üres cellákat a tartományban(eredmény).
ha van még kérdésed, tedd fel.
javítok: a név helyett a tajszám, az nem egyezhet, az az állandó.
ez a régi/új dolog nem világos, hogy külön szempont e a szűrésnél.
Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, de nem igazán értek hozzá :)
Szóval kedves Myzantro, a név szernti rendezésel annyi a probléma, hogy az ügyfelek dátum szerint vannak rendezve, ahogy megjelentek. A szűrésnél azt elfelejtettem mondani, hogy úgy kell számolnia, hogy külön régi és új kliensek.
Ettől függetlenül megprobáltam amit leírtál, a szűrőtartományban mit kellene rögzítenem? ha egyáltalán az új feltételekkel ezt a szűrési dolgot ajánlod továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!