Ugye hogy ma már nem számít luxusnak a takarítónő, meg az 'online bevásárlás'?
Ha nő vagy, akkor mint partner nagyon-nagyon messzire elkerülnélek. Édesanyám képes egy 200 négyzetméteres házat munka mellett rendben tartani, te meg egy lakást nem tudsz gatyába rázni? Itt nem a luxus nem luxus dolog a kérdés, hanem a munkához való hozáállás.
De hamár luxus, 52x4000=208000 Ft. Ennyit cseszel el évente takarításra. Ez hatalmas összeg több mint a legtöbb magyar ember havi fizetése.
Igazából itt az a fő probléma, hogy szerintem baromi lusta vagy.
Számomra nem luxus a takarítónő, mert amíg ő otthon takarít nálam, addig én komoly pénzt keresek.
Hozzám hetente egyszer jár a hölgy, és egyáltalán nem kér sokat, mivel 600 ft az óradíja. 3 óra alatt olyan pöpec rendet vág, hogy azt hiszem új a lakás. 1800 ft-ot fizetek hetente, ami nekem nagyon megéri.
Főzni nem főzök, mert nagyon egyszerűen nem tudok, nem is érdekel, a szabadidőmet aktív pihenéssel, sportolással, tanulással szeretem eltölteni. Minden nap kész kaját rendelek, nekem ez így tökéletes.
Kettőn között az a különbség, hogy én még senkinek nem mondtam el, hogy honnét van az ebédem és hogy takarítónőm van......
Én ugyan férfi vagyok, de merő lustaságból kiadni havonta a fizetésem 10-20%-át nem fogom.
Nem nézem le azt, aki ezért fizet, az ő dolga, hogy a saját pénzét mire külti el. De egyébként meg: neked sem kéne lenézned azt, aki valami élvezeti cikkre kült ugyanennyit.
Viszont hogy én inkább másra, számomra hasznosabb dologra költeném azt a 16 ezret, az is biztos.
Furcsa mentalitás ez egyébként. Miért kellene valakinek látástól vakulásig dolgozni, ha megteheti, hogy másra is koncentráljon? Miért csak az az ember értékes, aki lemond minden másról, reggeltől estig melózik, aztán takarít, főz, mos, ha még van ideje, tör egy kis követ. :D
Én is észrevettem, hogy ha valaki kicsit kitör a középszerűségből a saját erejéből, akkor már a paraszttársadalom rajta köszörüli a nyelvét.
Nem beszélve arról, hogy a kérdező ezzel még egy embernek munkát is ad. A takarítónő sem szeretné, ha senki nem hívná többet takarítani.
Hagyjuk már az álszentséget!
Tehát paraszt és álszent vagyok, ha heti pár óra plusz elfoglaltságért nem adok ki ezreket, és azt a pénzt inkább a barátnőmre költöm?
Oké.
Oké, kedves Simon Belmont, forgasd csak ki a szavaimat! :)
Már fentebb, a 7-es válaszomban írtam, hogy én sem tartok takarítónőt, nem is szeretnék.
De akkor is felháborít, hogy csak azért, mert valaki sokáig dolgozik és van rá pénze és úgy dönt, hogy felvesz egy takarítónőt, ezért megszólják egyesek.
Ugyanígy azt is utálom, ha valaki azért nézi le a másikat, mert élvezeti cikkekre költ.
Nem igazán értem, hogy jön ahhoz egyik ember, hogy bántson másokat azért, mert nekik más a fontos. Ennyi erővel mindenkit meg lehetne szólni és sajnos sokan meg is teszik.
Erre értettem az álszentséget és nem arra, hogy te, vagy más nem vesz fel takarítónőt, vagy nem rendel online.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!