Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak ezek az előítéletek?

Miért vannak ezek az előítéletek?

Figyelt kérdés
Erdélyi vagyok, és nagyon sokszor mikor magyarországon jártam, azzal szembesültem, hogy miután kiderült, h román állampolgár vagyok, úgymond lenéztek, meg sokszor le románoztak. Pedig nem tartom magam annak, őseim magyarok voltak, magyarul beszélek, magyarul gondolkozom, magyar istentiszteletre járok stb. Miért vagyok így is ,,román", csak mert (akaratomon kívül) itt születtem és itt élek?
2014. máj. 7. 23:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én konkrétan azért vagyok előítéletes, mert a környékünkön nagyon sok erdélyi él. Sőt, a szomszédunk is az és nagyon sok probléma van velük. A 10 családból maximum 1 emberre tudom azt mondani, hogy valamilyen szinten normális. A többi bárcsak maradt volna otthon...

A megoldás? Nem kell senkinek sem az orrára kötni, hogy erdélyi vagy. Ha pedig már jobban megismertek, akkor nyugodtan elmondhatod, mert akkor már senkit nem fog érdekelni.

2014. máj. 8. 11:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Én se szeretem a romániai magyarokat, eléggé parasztok másokkal.
2014. máj. 8. 11:49
 13/15 A kérdező kommentje:
Még van itt egy probléma. Írtátok, hogy váradon lenézték mert magyar, magyarországon, mert román. Sehol sem fogadnak el. A románoktól nem is várjuk, hiszen semmi közünk nincs hozzájuk, leszámítva, hogy kényszerből együtt kell élnünk. De a magyar ember is miért taszítja el az erdélyit? Ugyan azok voltak az őseink, hasonlók. Különben szerintem egy embert nem a származása miatt kéne megítélni. Szerintem vannak pont olyan bunkók és elviselhetetlenek, és problémásak magyarországon élők között is, mint erdélyben, ezt embere válogatja, nem szülőföldje...
2014. máj. 8. 13:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Én nem nézem le, de te is általánosítasz. Mert azt írod,hogy a magyar miért nézi le az erdélyit. Ugye?

Szóval én nem nézem le. Volt osztálytársam is és nagyon nagy fej volt , ha jól tudom valami prof lett belőle. Viszont a melóhelyen aki volt gondnokféle,az elitta az agyát és sok baj volt vele. Na most akkor..

2014. máj. 8. 13:48
 15/15 anonim ***** válasza:

12-es én meg a magadfajtát nem szeretem.

várad érdekes város...erős a magyar jelenlét mégsincs beleszólásuk a vezetésbe, hála a "kedves" polgármesternek meg a slepjének...

2014. máj. 8. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!