Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Motiváció vagy a kényszer...

Motiváció vagy a kényszer miatt kelsz fel?

Figyelt kérdés

Kissé depresszívnek tűnhet a kérdés,viszont ezt megcáfolva csak kíváncsi szándékkal teszem fel.

Legyen szó személyes motivációról vagy kényszerről.Ki miért kel fel mindennap?

Gondolok itt ilyesmire

Motiváció címszó alatt: tanulmányi vagy szakmai sikerek,szépség,emberi kapcsolatok

Kényszer címszó alatt: gyerekek eltartása,megoldatlan feladatok,megélhetés

Természetesen megértem hogy valakit a kényszer motivál de személy szerint én nem minősíteném motivációnak.

Egy bónusz kérdés: Ha nem 'kelsz fel' akkor mi indokolja az adott felelősséged alól a 'felmentést'?

2014. máj. 7. 03:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Felkelni motivációból, dolgozni elmenni kényszerből.
2014. máj. 7. 08:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Változó.

Ma pl. azért keltem fel, mert már tele volt a húgyhólyagom.

2014. máj. 7. 09:07
 13/16 anonim ***** válasza:

A fizetésem motivál arra, hogy felkeljek és bemenjek dolgozni.

A kötbérem meg kényszerít arra, hogy felkeljek és bemenjek dolgozni.

Kötbért fizetek ha kések (fizetésből levonják).

Ha szólok előtte való nap, hogy közbejött valami, akkor "leadom a műszakot", vagy elcserélem valakivel, aki aznap nem dolgozik, így ő dolgozik helyettem. Ilyenkor a pénzt is ő kapja majd meg, nem én. Szóval ha előre tudom, hogy nem kelek fel, akkor előre is kell cselekednem, hogy ebből ne legyen baj.

2014. máj. 7. 12:18
 14/16 anonim ***** válasza:
kb. 3-4 éve már kényszer miatt, sőt minden nap mikor felkelek csak arra tudok gondolni, hogy a f@ szom kivan már, és teljesen értelmetlen felkelnem, de muszáj...
2014. máj. 7. 15:24
 15/16 anonim válasza:

Mostanában semmi jó nem történt velem, jönnek a vizsgák is és igen csak olyan érzésem van hogy megbukok, így eléggé kényszer de ha arra gondolok hogy délután haverokkal együtt vagyunk, elhülyéskedünk akkor az lehet motiváció is. Viszont a legnagyobb motiváció minden reggel hogy talán ez az a nap amikor megváltozik minden, vulgárisan hangzik de szerzek egy barátnőt, rendezettebben élem az életem, odafigyelek mit csinálok és ne csak egyik napról a másikra éljek, mások is elfogadnak, stb stb, és bízok benne hogy véget ér ez a balszerencsés időszakom. Komolyan úgy érzem mintha az elmúlt 7 évben eltörtem volna egy tükröt pedig nem vagyok babonás. Egyébként nem vagyok ilyen depis úgyhogy nincs különösebb bajom a reggelekkel ez csak a kötelező önsajnálat :D Bár szeptembertől megyek továbbtanulni úgyhogy még "messze vagyok" az álommunkámtól vagy hogy egyáltalán fix rendes ne diákmunkás keresetem legyen de motivál az álommunka, az álomház, az álomélet :D

20/F

2014. máj. 8. 17:30
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden kedves válaszolónak hogy írt egy pár sort.Úgy tűnik mindannyian felkelünk valamiért, még ha legtöbben kényszerből is tesszük,akkor is talán tudjuk hogy megéri áldozatokat hozni és dolgozni a célokért vagy az értékes pillanatokért.Én azért mindenkit arra biztatnék hogy ha nehéz is az adott feladatunk, próbáljuk meg meglátni a jelen pozitívumát és fókuszáljunk céljainkra.

Ehhez még hozzáadnám hogy a halasztás ismételten szembejön az emberrel, viszont az áldozatok és munka gyümölcse talán maradandóbb mint gondolnánk.

Kicsit klisés a megfogalmazás,de nagy igazság rejlik benne.

Kívánok minden válaszolónak sok sikert a munkához,tanuláshoz és megélhetéshez.Fel a fejjel...:)

2014. máj. 9. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!