Motiváció vagy a kényszer miatt kelsz fel?
Kissé depresszívnek tűnhet a kérdés,viszont ezt megcáfolva csak kíváncsi szándékkal teszem fel.
Legyen szó személyes motivációról vagy kényszerről.Ki miért kel fel mindennap?
Gondolok itt ilyesmire
Motiváció címszó alatt: tanulmányi vagy szakmai sikerek,szépség,emberi kapcsolatok
Kényszer címszó alatt: gyerekek eltartása,megoldatlan feladatok,megélhetés
Természetesen megértem hogy valakit a kényszer motivál de személy szerint én nem minősíteném motivációnak.
Egy bónusz kérdés: Ha nem 'kelsz fel' akkor mi indokolja az adott felelősséged alól a 'felmentést'?
Változó.
Ma pl. azért keltem fel, mert már tele volt a húgyhólyagom.
A fizetésem motivál arra, hogy felkeljek és bemenjek dolgozni.
A kötbérem meg kényszerít arra, hogy felkeljek és bemenjek dolgozni.
Kötbért fizetek ha kések (fizetésből levonják).
Ha szólok előtte való nap, hogy közbejött valami, akkor "leadom a műszakot", vagy elcserélem valakivel, aki aznap nem dolgozik, így ő dolgozik helyettem. Ilyenkor a pénzt is ő kapja majd meg, nem én. Szóval ha előre tudom, hogy nem kelek fel, akkor előre is kell cselekednem, hogy ebből ne legyen baj.
Mostanában semmi jó nem történt velem, jönnek a vizsgák is és igen csak olyan érzésem van hogy megbukok, így eléggé kényszer de ha arra gondolok hogy délután haverokkal együtt vagyunk, elhülyéskedünk akkor az lehet motiváció is. Viszont a legnagyobb motiváció minden reggel hogy talán ez az a nap amikor megváltozik minden, vulgárisan hangzik de szerzek egy barátnőt, rendezettebben élem az életem, odafigyelek mit csinálok és ne csak egyik napról a másikra éljek, mások is elfogadnak, stb stb, és bízok benne hogy véget ér ez a balszerencsés időszakom. Komolyan úgy érzem mintha az elmúlt 7 évben eltörtem volna egy tükröt pedig nem vagyok babonás. Egyébként nem vagyok ilyen depis úgyhogy nincs különösebb bajom a reggelekkel ez csak a kötelező önsajnálat :D Bár szeptembertől megyek továbbtanulni úgyhogy még "messze vagyok" az álommunkámtól vagy hogy egyáltalán fix rendes ne diákmunkás keresetem legyen de motivál az álommunka, az álomház, az álomélet :D
20/F
Köszönöm minden kedves válaszolónak hogy írt egy pár sort.Úgy tűnik mindannyian felkelünk valamiért, még ha legtöbben kényszerből is tesszük,akkor is talán tudjuk hogy megéri áldozatokat hozni és dolgozni a célokért vagy az értékes pillanatokért.Én azért mindenkit arra biztatnék hogy ha nehéz is az adott feladatunk, próbáljuk meg meglátni a jelen pozitívumát és fókuszáljunk céljainkra.
Ehhez még hozzáadnám hogy a halasztás ismételten szembejön az emberrel, viszont az áldozatok és munka gyümölcse talán maradandóbb mint gondolnánk.
Kicsit klisés a megfogalmazás,de nagy igazság rejlik benne.
Kívánok minden válaszolónak sok sikert a munkához,tanuláshoz és megélhetéshez.Fel a fejjel...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!