Motiváció vagy a kényszer miatt kelsz fel?
Kissé depresszívnek tűnhet a kérdés,viszont ezt megcáfolva csak kíváncsi szándékkal teszem fel.
Legyen szó személyes motivációról vagy kényszerről.Ki miért kel fel mindennap?
Gondolok itt ilyesmire
Motiváció címszó alatt: tanulmányi vagy szakmai sikerek,szépség,emberi kapcsolatok
Kényszer címszó alatt: gyerekek eltartása,megoldatlan feladatok,megélhetés
Természetesen megértem hogy valakit a kényszer motivál de személy szerint én nem minősíteném motivációnak.
Egy bónusz kérdés: Ha nem 'kelsz fel' akkor mi indokolja az adott felelősséged alól a 'felmentést'?
Kellemetlen időszakokban kényszerből, jobb napokon örömmel. Kellemetlen időszakokban a munkám is kényszer, a választott hivatásom is kényszer, emberekkel beszélgetni is kényszer, még ételt elkészíteni és magamhoz venni is megterhelő - jobb napokon mindez motivál. Igen, az evés is. :D
Van valami ilyesmi, hogy a kellemetlenség helytelenül felfogott kaland - a kaland helyesen felfogott kellemetlenség. Ez nagy igazság!
Köszönöm az eddigi válaszokat.Visszavonom a kijelentést miszerint a kényszert nem minősítem motivációnak,hiszen a válaszokban magamra ismertem.Igenis van amikor egy cél ami motivál vonja maga után a kényszert hogy bizonyos kellemetlen feladatokat teljesítsünk mint például az első válaszoló által említett tanulás.
Kedves második válaszoló,nagy igazságot írtál.Engem tavaly megszólított egy gyanús kinézetű hölgy a buszon hogy viduljak fel mert sokan rosszabb helyzetben vannak.Elszorult a torkom hiszen amellett hogy kellemetlen volt a helyzet,nagyon jól tudtam hogy igaza van ezért nagyon halkan csak annyit tudtam mondani hogy rendben.Annyira cikinek éreztem a helyzetet hogy hamarabb szálltam le hiszen mindenki hallotta a párbeszédet és az egész busz minket bámult.Aztán egész nap 'próbáltam' mérgelődni és haragudni hogy milyen jogon mond nekem ilyet egy ismeretlen de küzdöttem az ellenszenv ellen mert még sosem szólt hozzám így senki,és a lelkem legmélyén értékeltem hogy egy ismeretlent másodpercekig is akár érdekeltem,ráadásul igazat is mondott.
Lehet nem vágott teljesen ide a történet de sok szóval helyettesíthetnénk a kellemetlenséget és a kalandot. Pl kudarccal és tanulsággal vagy még sorolhatnám.Mellesleg lehet hogy ez csak egy apró emberi interakció volt,de a tanulsága kivetíthető nagyobb érzelmi,szakmai,tanulmányi,mindennapi 'kellemetlenségekre'.
Köszönöm a válaszokat,kissé elmélyültem a témában de örök konklúzióm hogy az ember legjobb esetben tanul a hibáiból vagy negatív élményeiből.
Szívesen olvasnék még válaszokat.
Kérdező,dolgozom, ha nem dolgozom kirúgnak, ha kirúgnak, nem kapok fizetést, ha nem kapok fizetést, nem tudok megélni, a számlákat(víz, villany) be kell fizetni, gázt nem használok mert errefele megengedhetetlenül drága, de a tüzifát is meg kell venni, fel kell hasogatni... blabla
Szóval igen, azért kelek fel, hogy a napi taposómalmot tudjam hajtani, és ne őröljön fel... megintcsak blabla
Ha nem kelek fel, akkor kirúgnak és keresnek helyettem mást, én meg munkanélküli leszek.Ennyi. Gyűlölöm amúgy a munkámat, pedig értelmiségi, íróasztali munka(szakfordító vagyok), de ma már újságírónak mennék.
Jobb pillanataimban a pénz motivál. Ha végigcsinálom amit elkezdtem, biztosítani tudom magamnak a kívánt életkörülményeket. Törtetni kell, és menni előre, a szenvedést pedig az iskolában, a munkahelyen kell hagyni.
Elkülönítem a munkát, a tanulást a "normális" életemtől, és így boldognak mondhatom magam. Azért kelek fel, hogy a szenvedés után boldog lehessek.
Gyakran motiváció miatt, de mostanában kényszerből :D
Ha nem kelek fel az meg annak tudható,hogy elegem van és szeretnék még aludni.
Teljesen változó. Most pont olyan időszakom van, hogy reggel úgy kelek fel, hogy bárcsak már este lenne.
Van amikor meg este lefekvéskor, alig várom, hogy már másnap legyen és menjek és csináljam a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!