Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én nem bírom ezt a...

Csak én nem bírom ezt a "selfie" szót?

Figyelt kérdés
Ti?
2014. ápr. 23. 16:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül.
2014. ápr. 23. 16:20
 2/12 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 23. 16:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Maga a szó bántja a fülemet, de azt a zajt, amit a 2. linkelt, el tudom hallgatni... :)
2014. ápr. 23. 16:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Engem nagyon idegesít ez a szó, de meg nem tudom mondani, miért. Kiakadtam, amikor az év szava lett, és az agyamra megy, hogy azóta az index-velvet is állandóan nyomatja. Bárcsak gyorsan elfelejtené a világ. :(
2014. ápr. 23. 18:43
 5/12 A kérdező kommentje:
Az év szava lett? Ezt nem is tudtam. Meg amúgy is csak pár napja tudtam meg hogy mi ez pontosan. Előtte is láttam párszor gyakorikérdéseken, csak nem nagyon tudtam, hogy mi ez.
2014. ápr. 23. 20:02
 6/12 anonim ***** válasza:

[link]

Igen, a 2013-as évé. :( Engem már pár éve is idegesített, de csak mostanában zavar igazán, most használják mindenhol. És nem is tudom tényleg, hogy mi zavar benne. :D

2014. ápr. 23. 20:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Nekem a hangzása nem tetszik. Az hogy átvettünk egy angol szót(self), de még ha jól gondolom magyarosítottunk is rajta (ie). Így az összhatás szörnyű.
2014. ápr. 23. 20:37
 8/12 anonim ***** válasza:
Irritáló. Nem értem miért kell átvenni ilyen szavakat.
2014. ápr. 23. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
szerintem nagyon aranyos szóó :D szelfiii :D
2014. ápr. 23. 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Neem, az nem magyarosítás, hanem a szó "becézése", de angol. Közben már rájöttem, miért idegesít. Régen az iwiw-en voltak ilyen hülyep.csák, akik csináltak magukról képet, és azt írták alá, hogy ÉNKE. Na nekem a selfie ilyen hatást kelt... :D Amúgy a magyarosított formája, amit indexék használnak, a szelfi, ez még rosszabb, mint az eredeti.
2014. ápr. 23. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!