mert google a barátod, wiki meg a barátnőd...és csak 6-od annyit kellett volna gépelni, mint ehhez a kérdéshez
Tényleg a Google a barátod - pár magyar találat:
"Az Oxford-szótárak szerkesztői a selfie-t kiáltották ki az év angol szavának. A kifejezés, amelynek egyelőre nincs magyar megfelelője, olyan fotót jelent, amelyet valaki magáról készít, jellemzően okostelefonnal vagy webkamerával, ezt azután pedig feltölti valamelyik közösségi oldalra."
"önportré, önkép"
"Az Oxford Dictionaries bejelentette, hogy megszületett az év szava, ami nem más lett, mint a selfie. Szakszerű jelentése: önmagunk fényképezése, jellemzően okostelefonnal, vagy webkamerával, kifejezetten a közösségi oldalakra való feltöltés céljából."
Kérdezni nem szégyen, de hülyének lenni az.
A 2. válasz tökéletes volt - mégis mi a bajod vele?
Én éjjel-nappal a neten és FB-on lógok, 30-as vagyok, tehát nem tini, de nem is vén, ráadásul a szlengekben is közepesen otthon vagyok (magyar és angol is), mégsem tudtam, mi az a selfie (Szelfi). Honnan is tudhattam volna?! Nem mondják be a hírekben! Ez az oldal, és lényegében a net, azért van, hogy informálódjunk! Valakinek ez nem egyértelmű, másnak meg más. Biztos vagyok benne, hogy a "hülyézők" sem tudnak mindent!
Toleranciát emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!