Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az hogy selfie?

Mit jelent az hogy selfie?

Figyelt kérdés
selfie

2014. ápr. 13. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%

[link]

mert google a barátod, wiki meg a barátnőd...és csak 6-od annyit kellett volna gépelni, mint ehhez a kérdéshez

2014. ápr. 13. 11:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg a Google a barátod - pár magyar találat:

"Az Oxford-szótárak szerkesztői a selfie-t kiáltották ki az év angol szavának. A kifejezés, amelynek egyelőre nincs magyar megfelelője, olyan fotót jelent, amelyet valaki magáról készít, jellemzően okostelefonnal vagy webkamerával, ezt azután pedig feltölti valamelyik közösségi oldalra."

[link]

"önportré, önkép"

[link]

"Az Oxford Dictionaries bejelentette, hogy megszületett az év szava, ami nem más lett, mint a selfie. Szakszerű jelentése: önmagunk fényképezése, jellemzően okostelefonnal, vagy webkamerával, kifejezetten a közösségi oldalakra való feltöltés céljából."

[link]

2014. ápr. 13. 11:53
 3/11 anonim ***** válasza:
17%
Ez egy tudományos kérdés?
2014. ápr. 13. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:
31%
Lehet, hogy neki az....:)
2014. ápr. 13. 13:14
 5/11 anonim válasza:
82%
kérdezni nem szégyen. ilyen válaszokat adni: szánalmas.
2014. máj. 10. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
32%

Kérdezni nem szégyen, de hülyének lenni az.

A 2. válasz tökéletes volt - mégis mi a bajod vele?

2014. máj. 10. 18:52
 7/11 anonim válasza:
Nekem semmi bajom a selfie = szelfi kifejezéssel, sőt, tetszik!
2014. máj. 18. 14:55
 8/11 Szonjan válasza:
A selfie amit pl. a Facebookon használnak azt arra szokták mondani ha valaki olyan képet tesz fel amit pl. az első kamerájával készít.
2014. jún. 14. 21:12
 9/11 opelgyula válasza:
Pszichológiai jelentse is kezd lenn mely egy kicsit a nárciszista exhibicionizmus felé hajaz.
2014. júl. 29. 21:15
 10/11 anonim válasza:
57%

Én éjjel-nappal a neten és FB-on lógok, 30-as vagyok, tehát nem tini, de nem is vén, ráadásul a szlengekben is közepesen otthon vagyok (magyar és angol is), mégsem tudtam, mi az a selfie (Szelfi). Honnan is tudhattam volna?! Nem mondják be a hírekben! Ez az oldal, és lényegében a net, azért van, hogy informálódjunk! Valakinek ez nem egyértelmű, másnak meg más. Biztos vagyok benne, hogy a "hülyézők" sem tudnak mindent!

Toleranciát emberek!

2014. nov. 23. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!