Saját életetekben, mit változtatnátok meg, mit csinálnátok másképp, ha vissza lehetne menni az időben?
Tegyük fel, mindenféle időörvény és problémamentesen meglehetne változtatni az életeteket.
Nem holmi tudományos megközelítés érdekel, hanem az emberi sorsok, életek.
Kérem a politikát mellőzzük!
Tanulmányokat illetően én is jobban tanulnám a nyelvet (milyen érdekes, h. ezzel van a legtöbb gond...). Bár nem külföldi munkavállalás céljából, de általános iskolában bőven lett volna időm tanulni, most nem nagyon van.
Szerelmi téren is változtatnék, én is hagytam, h. az orrom előtt haladjon el a lehetőség...
Jobban kiállnék magamért, bátrabb lennék.
2.-ban tanultunk úszni, de én akkor nem tudtam megtanulni. Ha visszamehetnék az időben, akkor még azon a nyáron megtanulnék úszni, mert most gerincferdülésem van, 18 évesen meg már hiába kezdtem el úszni, (szerintem) már nem sokat ér.
Jobban megválogatnám a barátaimat, inkább a tettek alapján ítélném meg őket, nem a szavaik alapján.
Köszi a hozzászólásokat!
Magam is hasonlóan gondolnék az ilyen lehetőségre, ha lenne rá mód.
A szakma tanulás: Más irányba, amit valóban szeretek, amihez valóban van affinitásom. Nem pedig, amit elvárnak tőlem.
Nyelvtanulás: Nálam is ez az Achilles-ín :-(
Nagyon érdekes, hogy szinte mindenkinek gyenge pontja ez! Külföldi iskolákat, oktatási rendszereket megtapasztalt emberektől hallottam már, hazánkban nagyon rosszul (hülyén) tanítják a nyelveket. Alapjaiban el van rontva az egész! (ez, hogy előbb tanítják a száraz nyelvtant...)
Párkapcsolat: Magam is az elváltak, újraházasodottak táborát gyarapítom.
Nagyon is jól értem, amit 10-es hozzászóló írt! Sok lehetőségem volt nekem is, melyekről manapság csak álmodozhatom, mi lett volna ha... Ha őt választom, ha nem a másikat, ha rámenősebb lettem volna vagy épp kevésbé rámenős...
Valóban, a 70-es, 80-as, 90-es évek sokkal barátságosabbak, emberségesebbek, értelmesebbek voltak, mint a mai világ. 83 éves apukám, 73 éves anyukám szerint is azok voltak a legjobb idők.
Akkoriban senki nem gondolta volna, hogy így fogunk vélekedni! :-)
Sajnálom, hogy a mi gyermekeink nem ismerhetik meg azt a fajta világot! :-( /elmesélve nem ugyanaz, mint átélni/
Kedves 8-as!
Magam is sci-fi, fantasy kedvelő vagyok. Számtalan elméleti megközelítésről olvastam, láttam filmet. Kérdésemben épp ezért írtam, nem ilyen irányzatból érdekel a téma, hanem emberi sorsok, életek felől. Azt ugyanis kevésbé elemezzük. Főleg, mi magyarok önmagunk szemszögéből.
Örömmel olvasnék még hozzászólásokat! Remélem, lesznek még!
Most 19 éves vagyok, és mindenképp visszamennék elkerülni jó pár csúnya és felesleges veszekedést, konfliktust családtagokkal, főleg a tizenéves korom eleje-közepe környékén. 12 éves voltam amikor megszületett a húgom, ha visszautazhatnék ebbe az időszakba, sokkal jobb lennék hozzá. Továbbá megakadályoznám a kutyánk halálát 2008 nyarán, és a macskánkét 2011 tavaszán. Nagyobb időtávlatokban ennyi jutott eszembe.
Kisebb távlatokban: végigtanulnám a nyaram, hogy sikerüljön a pótvizsgám, mert most nem túl jók az esélyeim, és nem akarok évet ismételni új osztályban. De ha mégis így alakul, ki tudja, lehet, hogy 1-2 év múlva már nem akarom ezt megváltoztatni, mert akkor pl. nem ismerem meg XY-t. Az élet kiszámíthatatlan :-)
Általános iskolás koromba mennék vissza (90-es évek vége felé). Mit csinálnék másképp? MINDENT.
1. Sportolnék. Én voltam a leggyengébb srác az osztályban (csont és bőr), a tesiórákat utáltam, ugyanakkor nem értettem hogy mások miért engem pécéztek ki maguknak folyton. Szóval igyekezném fejleszteni magam hogy többé senki se merészeljen engem a lábtörlőjének nézni.
2. Többet barátkoznék. Nem engedném hogy a sok szekálásnak bármi hatása legyen rám, hogy úgy érezzem nem vagyok elég jó barátnak, sőt havernak se. A szüleim válásától (és az azt követő sárdobálástól) meg akkor is távol tartanám magam ha ezért kikapnék (pl. mert oda se figyelnék a "bezzeg anyád megint mit vett/apád mit nem fizetett" szövegre). És nem hinném el egy pillanatig se hogy én se vagyok ennél többre érdemes csak mert belőlük vagyok.
3. Többet tanulnék hogy többre vigyem mint ahol most vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!