Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hullafoltok megjelenése után...

Hullafoltok megjelenése után mennyi idő múlva áll be a halál?

Figyelt kérdés
Idős embernél, aki már a vég-vég stádiumban van, nincs emésztés, napok óta, se éber állapot....
2014. ápr. 10. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A hulla-foltok utána jönnek. Orvos mit mondott?
2014. ápr. 10. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hullafoltok

(Livores), a hullán jelentkező kékespiros szabálytalan területek. Rendesen 3 órával a halál után szoktak képződni a hullának legmélyebben fekvő részein, főleg tehát a háton, torkon, tomporon, végtagok alsó felszinén. A H. a vérnek halál utáni elváltozásából s a mélyebb testrészek felé való sülyedéséből keletkeznek. Halál után a verőerek ruganyos voltánál fogva, miután ezek összehuzódnak, a vér a vivőerekbe sajtoltatik; egyrésze megalvad s képezi a vénákban található feketésvörös véralvadékokat; másik része, a savója részben oldván a vérfestenyt, az edényfalazaton át diffundál s a szövet mint mondani szokás, véresen beivódik. Ez leginkább a hulla mély részein történik. A H. tehát részben a mélyebben fekvő véredények sülyedési vérbőségéből (hypostasis), részben a szövetek véres beivódásából származnak.

Forrás: Pallas Nagylexikon

Read more: [link]

2014. ápr. 10. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Erdekes lenne, ha hulla foltok jelennenek meg egy elo emberen.....
2014. ápr. 10. 12:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Azok zombik lennének.
2014. ápr. 10. 13:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, ha tudnám a választ, nem kérdezném. a gondozónő azt mondta tegnap még tiszta volt a bőre, ma már foltos. nem horkol, csak oylan furcsán engedi ki a levegőt. a lába egyenes, szinte merev, de még van pulzus. a nyelve be van fordulva, inni sem tud, alszik, de olyan furcsán. Mennyi ideje lehet szegénykének?
2014. ápr. 10. 13:20
 6/9 anonim válasza:
Ilyen fekete foltokra gondolsz? Nagymamámnak is volt a halála előtt a lábán, bár a nevét nem tudom, délelőtt jött ki, este tízre örökre elaludt! Ő már két hete nem evett, négy napja a folyadék sem maradt meg benne akkorra.
2014. ápr. 10. 15:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Én nem láttam, csak a gondozó mondta tegnap még szép volt a bőre, mára foltos lett. az orvos is látta azóta, de azt mondta nincsenek már funkciók, csak a szíve erős. szegénykém,nekem is a nagymamám.:(
2014. ápr. 10. 15:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, azok még nem hullafoltok, de nagyon nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz időn kell keresztülmenned :(

Mi is így láttuk leépülni a dédimamát, kívánok sok erőt a következő napokra és a gyász egészséges feldolgozásához.

2014. ápr. 10. 17:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az együtt érző szavakat, ma temettük el a mamát! :(
2014. ápr. 15. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!