Mennyire vagytok jók a tanult nyelvből? Milyen érzéseitek lennének, ha egy ember az adott nyelven szólna hozzátok?
PL. németet tanulsz,mész az utcán. Egy német megszólít németül. Hogy reagálnál érzelmileg?
Az járna eszedben,hogy nem tudsz németül?
Az,hogy végre megszólalhatsz németül?
Köszi az értelmes válaszokat. :-) (tartottam attól,hogy az fog jönni,hogy milyen kérdés ez már...)
Ha hozzám jönne egy magyar, akkor val.szeg semkit se izgulnék,meg hasonlók. Csak az fogalmazódna meg bennem,hogy remélem,hogy jó irányba küldtem.
De ha egy angol jönne...akkor kissé más lenne a helyzet...
Nem éltem angol területen, nem is vagyok olyan hű de jó angolbból...
Volt egy időszak,amikor inább kihagytam az angol nyelvű oldalakat...mondván,hogy ez angol és nem tudom. Mostanság van az,hogy akár angol oldalakat is nézek. Akár viccképeket,akár tanulás miatt, akár angol tudás fejlesztésére.
Ha hozzám szólna egy angol,hát, szerintem elkezdenék izgulni...
És valószínüleg akadozna a beszéd,hiszen nem magyarul szólt hozzám...
Ha egyéb nyelvű szólna hozzám,akkor szerintem megmondanám,hogy nem értek a nyelvén( hop,de hogy mondom meg,hogy nem tudok a nyelvén,ha nem tanultam a nyelvét? :D) és vagy magyarul kezdene beszélni vagy megpróbálkozna más nyelven vagy menne tovább,hátha más tud a nyelvén.
Én megijedek és elkezdem keresni a szavakat, de nem nagyon tudok beszélni.
Írni igen, szöveget értelmezni igen, de beszélni nem.
Mondjuk magyarul se vannak valami hihetetlen kommunikációs képességeim.
Tényleg lehetne az iskolában gyakorlatiasabb nyelvoktatás, 13 év német és 8 év angol után siralmasnak érzem magam, most kezdtem ismételgetni, de munka mellett már nehezebb.
Viszont minimum 200 latin szállóigét és Cicero védőbeszédjét bármikor hibátlanul elmondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!