Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagy bajban vagyok és szeretné...

Nagy bajban vagyok és szeretnék tanácsot kérni. Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
21 éves Fehérvári srác vagyok. Az életem 16 éves korom óta egyre csak romlik. Apumék kivettek a suliból hogy nekik dolgozzak és ezzel elvettek jó pár lehetőséget a kezemből. Tavaly májusban "elszöktem" tőlük, és Budapestre költöztem a barátaimhoz. Építgettem az életemet és kezdtem elhinni hogy rendben megy majd az életem. Viszont történt hogy ősszel kirabolták a boltot ahol dolgoztam és a lakásomat is, és ezzel az eddigi munkám elúszott. Felhalmozódtak a tartozásaim mint az előző munkahelyem, mint a bank,és mint bizonyos szolgáltatók felé. Kb 1 millió forint tartozásom van. Letiltották a bankszámlámat és kénytelen voltam haza költözni. Hozzá tenném hogy depressziós és pánikbeteg vagyok. Kérlek titeket hogyha tudtok pár okos gondolatot vagy tanácsot adni akkor légyszíves segítsetek mert már öngyilkosságra is gondoltam.
2014. márc. 30. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
De hát egyszerűen csak biztosítást kellett volna kötnöd. A dolgokat ésszel kéne csinálni, akkor menne. Csak azt tudom tanácsolni, kezd elölről, ne add fel, hiszen gondolom játszottál már stratégiai játékkal, ott is, sokszor újrakezdi az ember, mire ráérez. Most keress egy olyan munkát, amiből tudsz félretenni, élj szerényen és spórolj. Aztán a félretett pénzből vagy tanulj valami olyat, amiből jól meg lehet élni, vagy vállalkozz, de ésszel. A dolgos, becsületes emberekre mindenhol szükség van, még fiatal vagy, még egyáltalán nincs késő. Gondolkozhatsz a depresszión is, de kellemesebb arra gondolni, hogy az élet stratégiai játék, amiben akár győzni is lehet.
2014. márc. 30. 22:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, van olyan szervezet, amelyik segíti a bűncselekmények kárvallottjait.

Sajnos, a pontos nevét nem tudom.

2014. márc. 30. 22:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Bocsánat hogy kételkedem a szavaidban,de én még olyan szülőt nem láttam aki kiveszi a gyerekét az iskolából,inkább szeretnék benntartani általában.:-)

1 milliós tartozás az nem a múlthónapban jött össze gondolom,kicsit előbb kellett volna már tenni ez ügyben.A szüleid sem lehetnek annyira rossz fejek,hisz vissza költözhettél hozzájuk.Semmi konkrétumot nem írsz,miben segítsünk,helyetted nem élhetjük az életed.Az én tanácsom hogy,szedd össze magad és keress melót,fizesd ki a tartozásod apránként.Ja és köszönd meg az ősöknek hogy visszamehettél hozzájuk.Ilyen dolgok miatt nem öngyilkosságon kell gondolkozni,ezeken lehet változtatni,csak akarat kérdése.

2014. márc. 30. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!