Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek meddig fog tartani...

Szerintetek meddig fog tartani, amíg eddig fejlődik a számítástechnika (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy kb. szerintetek mennyi idő kell még ahhoz, hogy olyan játékot készítsenek, ami úgy működik, hogy felveszel valami "sapkát", ami "rácsatlakozik" az agyadra, és a testednek adott utasításokat a játékba viszi. (tehát ilyen élő játék, amiben úgy mozogsz, ahogy akarsz. valahogy még interneten keresztül, tehát másokat is látsz, hozzájuk érhetsz, stb...)

(aki ismeri a sword art online-t, az jobban tudhatja, hogy mire gondolok.)

2014. márc. 30. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Pár év szerintem. Manapság a filmes animációkhoz használják már ezt a technikát, a látványról pedig már most gondoskodnak lsd. ocolus rift.
2014. márc. 30. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
20 éven belül.
2014. márc. 30. 14:54
 3/7 anonim ***** válasza:

A SAO :D

Az jó lenne. Amúgy szerintem nincs messze. Nemrég olvastam egy olyan cikket amiben azt írták hogy azzal kísérleteznek hogy az agyhullámokat befogják és játékra használhatóak legyenek. Azt hiszem az első ilyen játék arról fog szólni hogy egymáshoz kell vágni a pályán lévő tereptárgyakat, csak az agyaddal irányítod.

De ezek is érdekes cikkek:

[link]

[link]

Amúgy meg a playstation 4-haz nemrég jelentettek be egy szemüveget ami lényegében az oculus rift továbbfejlesztett verziója. Annyi újítást kapott hogy a hangok már lentről és föntről is jönnek. Illetve ha rajtad van akkor is látod a tested újramodellezett változatát úgy ahogy mozgatod. (szerintem amúgy ezek az oculusok úgy rontják a szemet mint a rohadt élet, de végül is jó cuccos)

Én is várom már a nerve geart, de azért egy 3 dimenziós manőverfelszerelésnek még mindig jobban örülnék.

2014. márc. 30. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:

De nehogy azt hidd naívan amúgy, hogy az illető programozók vagy játékirányítók csak játékra fogják használni azt a sapka szerű dolgot.

Az okos telefonok, okos google karórák és szemüvegek és sapka szerű játékok erősen személyiségi jogokat sértenek. Remélem, hogy gyerekeimnek át tudom azt adni majd, hogy mit jelent a SZABAD mozgás, SZABAD döntés, SZABAD akarat, ami pl. teljesen természetes volt a XX. sz.ban.

Ezekre azért nagyon figyeljetek, mert a rengeteg és határtalanul TÚL OKOS kütyükkel a saját szabadságotokat veszitek el - ÖNKÉNTESEN, SAJÁT KEZÜLEG !

Az a rengeteg kölyök és kamasz, akik a gép előtt ülnek és egyúttal betegszenek le testileg és lelkileg sokkal jobbat tennének a társadalomért, ha NAPLOPÁS helyett ÖNKÉNTESKEDNÉNEK! Vicces lesz majd, amikor esetleg történik valami váratlan és a 10-20-30-as fiatal férfiak nem ugrani fognak segíteni, hanem: "Várjatok, be kell fejezzem ezt a JÁTÉKOT!"

2014. márc. 30. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó! Szerintem ettől a szabadság nem szűnik meg, ugyanis senki sem tiltja meg hogy ezek nélkül élj. A választási lehetőség mindenkinek adott. Én sokkal inkább tartok attól hogy ezzel előbb utóbb az emberek gondolataiba fognak férkőzni és szó szerint nem gondolhatsz majd semmire anélkül hogy az kiderülne....
2014. márc. 30. 17:54
 6/7 anonim ***** válasza:

A valós mozgás virtuális világba "konvertálásához" szükséges eszközök már régóta megvannak. A Kinect és a hasonló eszközök már mindenki számára elérhető eszközök.

Nincs szükség semmiféle agyracsatlakozós sapkára.

Már csak egy kis finomhangolás kell a mozgásérzékelős konzoloknak. 10-15 év, és szerintem meglesz ez.

2014. márc. 31. 11:35
 7/7 anonim ***** válasza:

"Szerintem ettől a szabadság nem szűnik meg [...] sokkal inkább tartok attól hogy ezzel előbb utóbb az emberek gondolataiba fognak férkőzni és szó szerint nem gondolhatsz majd semmire anélkül hogy az kiderülne...."

Bocsi, nem a Te szavaidat akarom kiforgatni, de ez a lényeg, és Te is megfogalmaztad. ETTŐL szűnik meg a szabadság, mégpedig önként és dalolva.

Az egyik korábbi válaszoló talán kicsit kisarkítva fogalmazta meg, mert a számítástechnika nem velejétől fogva gonosz, viszont kiváló és hatékony eszköz arra, hogy paranoiás személyek felhasználhassák saját céljaikra. És tartok tőle, hogy a legtöbb hatalomgyakorló és/vagy arra kiéhezett személy paranoiás.

2014. márc. 31. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!